Paul Gilbert!!

Du er her

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Paul Gilbert!!". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
8 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
File
Files billede
Paul Gilbert!!

Hey hey alle sammen!

 Er der nogle af jer der skal se ham i Svendborg eller Århus? :D

Incubus
Incubuss billede
Re.:Capo

Yes lige ud ad landevejen...

de fleste typer kan bruges til alle typer guitarer.

Oblivion
Oblivions billede
Re.:Capo

Her er jeg ikke helt enig med Incubus (jo altså i udtalen er jeg). Capoer er som regel enten til spansk guitar eller til guitar med stålstrenge (western/elektrisk). Dette skyldes at gribebrættet er smallere og mere rundt på en guitar med stålstrenge.

Nick Ek
Nick Eks billede
Re.:Capo

Det udtales kapo. Lige ud ad landevejen... Det kommer af ordet Capodaster.

Der findes krumme og lige capoer, som kan bruges til hhv. spanske, elektriske og westernguitarer. De skal passe til halsen krumning og bredde, som Oblivion også nævner.

Ud over disse almindelig capoer, så findes der "partial capos", som er korte capoer, som kun dækker nogle af strengene. På denne måde kan man bruge den til kun, at ændre tonerne på få af strengene.  (Mange almindelige capoer, såsom Dunlop og Kayser kan også klare denne opgave.

For at gøre det lidt spændende, så findes der en speciel capo, der hedder "the third hand". Her kan man selv bestemme hvilke og hvor mange strenge, der skal tykkes ned. Ret smart.  

 

:: Redigeret den: 27-03-2006 13:55:29::

RH
RHs billede
Re.:Capo

Hey

Jeg har en capo i mærket Shubb ... den fungere udemærket både til el guitar og akkustisk...

Gav 250kr for den for et par år siden og den er bare super :D

Mvh. RH

D_T
D_Ts billede
Re.:Capo

RH:

Hey

Jeg har en capo i mærket Shubb ... den fungere udemærket både til el guitar og akkustisk...

Gav 250kr for den for et par år siden og den er bare super :D

Mvh. RH

 

Shubb capoen er den der er mindst dårlig til alle slags guitarer, men den er lavet i 3 udgaver, western/el - klassisk - og 12 strenget.  (Jeg har iøvrigt set den til Kr 175) Til almindeligt brug er det ultimativt den bedste capo, når man lige ser bort fra at den ikke er nem at "parkere" fordi den ikke har nogen fjeder.

Hvis man derimod får den syge ide at sætte en capo i 12 bånd (en hel oktav op) kan den ikke bruges da den ikke kan spænde over halsens tykkelse helt der oppe .. der vinder f.eks kyser

Heriba har lavet en lille plastic capo til ca 60 kroner .. den passer lige dårligt til alle guitarer, og kan ikke anbefales ... medmindre man har glemt capoen hjemme, og skal bruge en til et enkelt gig ... Køb sådan en til daglig brug, og du vil fortryde det bittert

Mormor
Mormors billede
Re.:Capo

okay.. Tak for hjælpen.. måske skulle jeg prøve at kigge efter sådan en shubb så.. har også tænkt lidt på den G7th performance, da jeg kun har læst godt om den, men er der nogen der ved om den findes til en spansk akustisk guitar...?

Fridrikur Ellefsen
Fridrikur Ellefsens billede
Re.:Capo

Mutter pøtz:

okay.. Tak for hjælpen.. måske skulle jeg prøve at kigge efter sådan en shubb så.. har også tænkt lidt på den G7th performance, da jeg kun har læst godt om den, men er der nogen der ved om den findes til en spansk akustisk guitar...?Der er en spansk udgave på vej, men den er ikke klar endnu. De lover dog at den kommer i år:

Do you plan to make a G7th capo for the Classical guitar?

We currently have a dedicated classical capo in development which will be launched early 2006.

Tilføj kommentar