Skift af strenge

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Skift af strenge". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
3 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
Jam123
Jam123s billede
Skift af strenge

Hvad er jeres bud på korret skiftning af strenge på en western guitar?

Jeg skifter altid alle strenge på en gang, men tager dem enkeltvis, da jeg har hørt at man udsætter guitareren for et for stort "ryk", hvis man tager alle strenge af på en gang. Er dette sandt eller bare en skrøne? Skal selvfølgelig siges, at jeg stemmer strengen helt ned, før jeg klipper den.

 

Marlique
Marliques billede
Re.:Skift af strenge

Hey!

Jeg foretrækker at skifte alle strengene på en gang, så de ikke springer løbende. Det er bare mit bud, men der kan nok godt være noget om at en spansk guitar giver et "ryk" efter sådan en skiftning.

D_T
D_Ts billede
Re.:Skift af strenge

Jeg skifter altid alle strengene på samme tid, men som oftest tager jeg kun en streng af guitaren af gangen.

 Kun når gennemgribende rengøring er nødvendig (og det er det jo engang i mellem) ryger de alle af på en gang.

Normalt skifter jeg på denne måde:

Stem guitarenSkift den tynde EStem guitarenSkift DStemSkift HStemSkift AStemSkift GStemSkift tyk EStem Stem og atter engang stemGuitaren er klar til en scene efter 1 - 2 timerRækkefølgen er nu mest bestemt af den måde Martin pakker strengene

Piller du alle strengene af retter halsen sig en lille smule - og den skal gerne have et par dage til at komme tilbage på plads igen

OBS: Denne måde er go' til stålstrenge - men prøv ALDRIG at skifte nylonstrenge den sidste uge inden en optræden ;)