Akustisk forstærker ?

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Akustisk forstærker ?". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
4 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
Landola
Landolas billede
Akustisk forstærker ?

Hej

Hvilken akustisk forstærker er værd at investere i. Jeg har hørt at de koster en jetjager ??.

Og er det overhovedet noget en hjemme spillende nybegynderamatør har brug for ??.

Søren
Sørens billede
Re.:Akustisk forstærker ?

Ja de er ret dyre.... Men hvis du er nybegynder og sådan, ville JEG ikk sige du har brug for en....... det kommer så an på om du spiller i band (for at komme op de andres lydstyrke). Men HVIS du skal have en, skal du købe nogle af fenders "tis-gule" forstærkere der er specielt beregnede til akkustisk guitar. De lyder nemlig RIGTIG godt :-)

Mvh. Søren

Fridrikur Ellefsen
Fridrikur Ellefsens billede
Re.:Akustisk forstærker ?

Der har du fået i noget som jeg selv tit har spekuleret over.
Hvis man har en akustisk forstærker så bør man også øve med forstæker, for ikke at blive overrasket over den forskel der er i lyden når man først står i øvelokalet, så skal man bruge meget tid på at indstille og i værste fald rette sig efter forstærkerens lyd. Det er jo forstærkeren der skal rette sig efter dig.
Så køb kun en forstærker hvis du vil øve med den der hjemme.
Yderligere vil jeg sige at du kun bør skaffe en akustisk forstærker hvis du:
1. har en god akustisk guitar
2. har en god mikrofon eller pickup på guitaren
3. og en god preamp enten ekstern eller intern
Ellers ville jeg ikke købe en.
Derudover kommer det også meget an på hvilken genre musik du udøver. Selv strum er ikke ligegyldigt. Et fyldigt strum lyder (kan lyde) jo godt på en akustisk, men kan lyde forfæredeligt gennem forstærkeren, da det lyder meget kraftigere og man kan høre lyden før den bliver anslået. Det gør man ikke akustisk. På en forstærker hører man jo enhver bevægelse på strengene. Spiller du kun pop med bløde strum. Kan du sagtens bruge en forstærker, men har du håb om at spille Reverend Gary Davis, Martin Simpson, Doc Watson eller endda Jimmie Rodgers, så vil en akustisk forstærker være en skuffelse ihvf. i den billige ende. Kig evt. på en Marvin amp. de er rimelige.

Chet
Chets billede
Re.:Akustisk forstærker ?

Hej, jeg har købt en Behringer Ultracoustic ACX 1000 forstærker, det er absolut god. Forstærkeren har 2x60W, een kanal til guitaren og een til mikrofon. Lyden er ren og klar og der er en masse faciliteter, bl.a. dobbelt notch filter (to variable frekvenser den kan undertrykke ved tilbagekobling/hyl)hvilket er et must til en akustisk forstærker.