Akustisk søges til begynder (lavt budget)

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Akustisk søges til begynder (lavt budget)". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
3 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
sbn
sbns billede
Akustisk søges til begynder (lavt budget)

Hej Mennesker
Jeg har egentlig lyst til rigtigt at lære at spille guitar, i stedet for de 8-10 akkorder jeg kan nu, og et par brudstykker af tabs til et par sange. Men flere jeg kender siger, at så længe jeg spiller på en 300krs spansk netto-guitar, kommer jeg ikke videre, så skal have noget bedre.
Jeg er blevet rådet til at kigge efter en western guitar, med den begrundelse at akkorderne er nemmere at tage på en sådan, ift. en spansk, og en elguitar vil være for dyrt hvis det skal være ordentligt. - Lyder fornuftigt?
Mit budget er på 1000-2000 kr, og ud over at guitareren gerne må lyde godt, skal den selvfølgelig være så nem at spille på som muligt.
Jeg har kigget et par stykker, fra Ibanez , Cort  og Yamaha , jeg har ingen ide om hvad der er godt og dårligt af træsorter og ellers kan jeg bare se at der ved yamahaen følger en masse ting og sager med, hvor der ved Cort og Ibanez er indbygget mikrofon... Og så ser den Ibanez guitar jeg linker til, rimelig nice ud...


Men er der andre modeller i prislejet som kan anbefales?
Jeg tror selvfølgelig jeg vil gå ned i butikken og se hvilke jeg føler ligger bedst i hånden, men jeg ved ikke om mine nuværende evner er tilstrækkelige???
Jeg kan fx. ikke finde ud af at lave barre-greb endnu, og er bedst til de simple akkorder som A, Am, E, Em, G, C, D, Dm osv. og lidt simple tabs på 2 strenge...
Mit håb er lidt at jeg vil være mere motiveret og have lettere ved at lære tingene ordentligt, med bedre guitar, og måske en dag anskaffe mig en elguitar, så jeg kan give den gas til noget metal også :P
Og lige et andet spøgsmål, når der står "aktiv pickup" eller "XXXX preamp" betyder det så, at mikrofonen i guitareren har en forstærker sådan at guitareren kan sættes til en alm. linjeindgang i fx et lydkort? eller skal der noget imellem først?
:: Redigeret den: 05-12-2006 03:40:14::

MNK
MNKs billede
Re.:Akustisk søges til begynder (lavt budget)

Hej

Jeg vil næsten mene, at det er nemmere at lære at spille på en spansk guitar...man skal ikke trykke lige så hårdt og nylonstrenge er ikke så hårde ved fingrene...men igen hvis du spiller rock og vil spille el-guitar på et tidspunkt, er det måske smartere at starte på en western med det samme -stålstrenge, smallere hals og spille med plekter...jeg startede selv på en spansk og havde ikke de store problemer med at starte på elguitar udover jeg skulle lære at spille med plekter...men det er nok en smagssag, når det kommer til stykket.

Det har helt sikkert meget at sige at man har en rimelig guitar..mange billige guitare er noget bæ at spille på...du kan godt få en rimelig guitar til 2000kr...som du siger, så prøv forskelligt i butikken. Du kan også købe en brugt guitar, så får du meget mere guitar pengene og en guitar bliver bedre og bedre med tiden, hvis man passer på den -det ville jeg gøre.

Nå, håber du kan bruge det ;-)

MNK

Mr Grieves
Mr Grievess billede
Re.:Akustisk søges til begynder (lavt budget)

Jeg er helt enig med mnk...Kig efter en brugt guitar. Hvis du har en kender som kan hjælpe dig lidt, vil det være fint.

Jeg tror du udvikler dig mere ved at spille på en æggedeler, end en discount guitar.