"bløde " strenge

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: ""bløde " strenge". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
8 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
kristian1347
kristian1347s billede
"bløde " strenge

Hej

Er der nogen der kan fortælle mig om det er tykkelsen på strengene der afgør hårdhedsgraden, eller er det materialet. Jeg spiller pt. på en Western, Ovation Tangent, som var uytolig lækker at spille på inden jeg satte Elixir Nanoweb Light strenge på.Eter dette er det ingen fornøjelse at spille på den.Er der nogen der kan sige mig hvad jeg skal vælge ?

janus
januss billede
Re.:

hej kristian, bløde strenge  (010) er lettere at trykke ned end hårde strenge (013-014), DET MÅ VÆRE DET DU MENER MED HÅRDHEDSGRADEN, JEG HAR SELV PRØVET MANGE TYPER STRENGE, HER TIL SIDST ELIXIR NANOWEB O10 OG OG 011, DER ERMANGE DER ER GLADE FOR DISSE STRENGE, MEN JEG ER NU IGEN IGEN GÅET TILBAGE TIL MINE ELSKEDE MARTIN STRENGE 010, DET KLINGER BARE

MVH JAN

janus
januss billede
Re.:

hej kristian, bløde strenge  (010) er lettere at trykke ned end hårde strenge (013-014), DET MÅ VÆRE DET DU MENER MED HÅRDHEDSGRADEN, JEG HAR SELV PRØVET MANGE TYPER STRENGE, HER TIL SIDST ELIXIR NANOWEB O10 OG OG 011, DER ER MANGE DER ER GLADE FOR DISSE STRENGE, MEN JEG ER NU IGEN IGEN GÅET TILBAGE TIL MINE ELSKEDE MARTIN STRENGE 010, DET KLINGER BARE

MVH JAN

janus
januss billede
Re.:

HEJ KRISTIAN, JEG SKAL LIGE TILFØJE AT DET ER MARTIN PHOSPHOR/BRONZE STRENGE JEG BRUGER OG ALTSÅ 010

MVH JAN

kristian1347
kristian1347s billede
Re.:

hej Jan !

Tak for hjælpen.Jeg prøver med  et sæt Martin Strenge 010

mvh Kristian

Knudsand
Knudsands billede
Re.:

Bløde strenge er efter min erfaring det samme som tynde strenge. Men der er muligvis forskellige legeringer, der er hårdere end andre. Det kan næppe gøre den helt store forskel i fh. t. de ca. 10 % 's forskel, der er mellem en 10'er og en 11'er.

De tynde strenge har imidlertid også mindre lyd. Så vælg en tykkelse, der er på den balance du ønsker mellem lyd og spilleglæde!

kristian1347
kristian1347s billede
Re.:

Hej Knudsand !

tak for oplysningen

lasp
lasps billede
Re.:
Knudsand skrev: Bløde strenge er efter min erfaring det samme som tynde strenge. Men der er muligvis forskellige legeringer, der er hårdere end andre. Det kan næppe gøre den helt store forskel i fh. t. de ca. 10 % 's forskel, der er mellem en 10'er og en 11'er.De tynde strenge har imidlertid også mindre lyd. Så vælg en tykkelse, der er på den balance du ønsker mellem lyd og spilleglæde!
Man skal ikke lade sig nare af, at der kun er 10% forskel på tykkelsen af de to hold strenge. Man skal også huske, at en tyndere streng giver en højere pitch, og den skal derfor strammes mindre for at give den samme tone. Den tykke E-streng er nogenlunde lige så stram som den tynde - ellers ville halsen blive vredet skæv! Sættes tyndere strenge på skal de ikke strammes så meget, og de bliver dermed "blødere" eller mere "slaskede" om man vil.