"Broen går op" med de nye strenge!

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: ""Broen går op" med de nye strenge!". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
7 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
lasseras
lasserass billede
"Broen går op" med de nye strenge!

Da e-strengen sprang for kort tid siden, har jeg endelig fået sat nogle nye strenge på, men efter kort tid hvor jeg havde strammet den regelmæssigt, så jeg at broen nærmest var hoppet ud af guitaren. Det er en Burns el-guitar. Strengene er nu løsnet, men har I nogle forslag til hvad der nu skal gøres?
Strengene er fra 0.011 til 0,052.
På forhånd tak!

KB
KBs billede
Re.:

Hej Lasse
Har siddet og kigget billeder af Burns guitarer. Er det en model med håndvibrator??? Hvis det er, er grunden at strengenes træk er lige stort nok i forhold til de fjedre, der holder broen. Hvis det er problemet løses det sådan her (i hvert fald på Fender strat). 1) vend guitaren om, og skru bagpladen af 2) skru de to skruer, der holder fjedrene til vibratoren længere ind i træet (men kun lidt af gangen!! stem guitaren op i kammertonen en gang i mellem for at se broen er "gået ned"). Det var et forslag, håber du kan bruge det. Måske er strengenes træk så stort, at der skal sættes en ekstra fjeder i modtrækket
Mvh
KB:: Redigeret den: 21-11-2005 16:08:37::

lasseras
lasserass billede
Re.:

Ja, der er i hvert fald et gevind til en vibratorarm..
Det lyder som et rigtigt og godt forslag, men er noget jeg selv kan gøre/tør pille ved? Hvis jeg er lidt forsigtig går det vel?

lasseras
lasserass billede
Re.:

Jeg fjernede lige bagpladen, og sådan her ser det så ud. Det virker ret ligetil.. men vil jo helst ikke ødelægge noget.

KB
KBs billede
Re.:

Hej Lasse.
Ja, det ser helt rigtigt ud - det er de to store skruer, der holder den plade fjedrene sidder i, der skal skrues lidt indad. Eller som du kan se er der også plads til en 5. fjeder, der kan købes billigt i en musikbutik. Prøv dig frem, og som du siger, hvis du er forsigtig så sker der ingenting. Må også nok sige det er et tykt strengesæt, du har sat på - spiller selv på 009 - 042.
Held og lykke med projektet.;+)
Mvh
KB
P.S. Kan se der ikke er så meget at give af ved skruerne, så den 5. fjeder eller nogle kraftigere fjedre er måske en bedre løsning. Flot guitar i øvrigto;):: Redigeret den: 21-11-2005 20:45:00::

lasseras
lasserass billede
Re.:

Mange tak for svarene! Lækkert!
Jeg har skruet dem et rimeligt stykke ind nu, men det hjælper desværre ikke, så en fjeder ekstra vil nok være på sin plads.. men jeg prøver i første omgang med nogle tyndere strenge, indtil fjederen er hjemme.
Tak, det er en The Burns Shadow Flame deluxe.
Hilsen Lasse

KB
KBs billede
Re.:

Hej igen Lasse
Selv tak - tror også en ekstra fjeder er sagen, som du kan se er der jo plads til 5 stk.
Mvh
KB