Første el-gutair

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Første el-gutair". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
5 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
celgaard
celgaards billede
Første el-gutair

Hejsa alle sammen.

Jeg går her og planlægge at købe min første el-guitar. Jeg har spillet guitar i snart 3 år nu, og det må siges at være på tide at jeg får mig en el-guitar. Jeg har sådan set besluttet mig at jeg skal have mig en Les Paul guitar, men hvad være er jeg ved ikke hvilken en.

Jeg har kigget på en Epiphone Les Paul Custom til omkring 5000kr og en lidt dyrere Gibson Les Paul Studio til omkring 8000kr. Jeg er rimelig sikker på jeg skal have mig en solidstate forstærker er den mindre slags på omkring 30W, da jeg bor i lejlighed og ikke vil blæse min underbo helt væk.

 Det jeg sådan set er usikker på er om det er spild af penge at investere i en rigtig gibson, hvis jeg alligevel "bare" skal spille på en mindre solidstate forstærker og ikke en stor rørforstærker. Eller om jeg bare skal købe mig en epiphone. Jeg er ikke i tvivl om at gibson guitareren lyder bedre, men tror i det vil træde i karakter på en "low-end" forstærker

Venlig Hilsen Casper

Ruben
Rubens billede
Re.:Første el-gutair

Har du prøvet at spille på en Epihone og en Gibson lige efter hinanden, dvs. først prøve den ene og dernæst den anden. Så skulle du gerne kunne mærke forskel, hvis de begge er justeret nogenlunde optimalt. Gibson bør kunne justeres finere end Epiphone og være lettere at spille på, derudover bør den være lavet af bedre materialer og dermed mere slidstærk foruden klanglig overlegen. Men både Epiphone og Gibson laver mandagsmodeller, så prøv nogle forskellige af samme model. Prøv også nogle dyrere guitarer når du er i gang, bare for at sammenligne, også selvom du ikke vil købe dem.

God fornøjelse med det. 

Ruben
Rubens billede
Re.:Første el-gutair

Forresten, min konklusion på alt det der er at, du skal købe den guitar som du vil få mest tilfredsstillelse ved at spille på, også efter et eller to år. Det betyder meget og hvis du kan høre forskel på guitarerne over en stor/dyr forstærker, kan du også over en lille/billigere.

virtussilex
virtussilexs billede
Re.:Første el-gutair

Jeg har faktisk været lidt igennem det samme som du. Næsten. Min situation var at jeg købte en Cort M200 til 1300 i Aage engang som begynder guitar. Den spillede jeg så på i et år igennem en 5 watts bæ-forstærker. Da jeg så kom til penge skulle jeg så tage stilling til om jeg ville købe en ny forstærker eller en ny guitar. Det endte så med jeg købte en LTD EX-400 til 5600 som så er både dyrere og væsentlig bedre efter min mening end Cort'en. Men kom hjem til den samme lusede 5 watts forstærker. Men man kan dog trods alt høre forskel. også i den grad. Så om det er værd at købe en dyrere/bedre guitar selv om man har en "dårlig" forstærker ville jeg sige ja til.

Koklusion: Prøv dig frem, det kan være du er ligesom en af mine venner der rent faktisk foretrækker Epiphone frem for Gibson. Men efter min mening når det kommer til guitar, for at se bort fra forstærker og alt andet, skal man ikke spare, hvis man finder det man gerne vil have. 

Håber det hjalp lidt

Funktion
Funktions billede
Re.:Første el-gutair

Køb Gibson :D

 Den vil højst sandsynligt være meget bedre og spille på. :)