Gammel Yamaha guitar

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Gammel Yamaha guitar". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
6 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
Mtelling
Mtellings billede
Gammel Yamaha guitar

Hej.

Jeg har lånt en Yamaha FG-336SB, som jeg ikke ved mere om end at den har ligget i en kasse mange år.

Da jeg først begyndte at spille guitar for 3 uger siden, ved jeg virkelig intet om strengeskift eller sænkning af bro, så jeg ville høre om, det var noget man kan gøre selv, eller om det er en god ide at få en guitar-reperatør til det?

Strengene går nemlig meget hurtigt ud af stemning, og den lyder ikke godt når man spiller på den. Strengene sidder også så højt, at man næsten ikke kan undgå at ramme strengen under den man trykker ned. 

Tror i at guitareren spiller godt hvis man giver den nye strenge og sænker broen?

 Mvh. Morten 

Fretplay
Fretplays billede
Re.:Gammel Yamaha guitar

Det er svært at sige, -vil dog ikke mene det ville hjælpe at sænke broen efter hvad du skriver, lyder mere som om trussroddentrænger til at blive justeret (det er en skrue i gribebrættet som styrer dennes krumning).

Det med at skifte strenge kan du sagtens selv, men med broen vil jeg ikke anbefale at rode med hvis du ikk ved noget om guitarer, tag den i stedet med ned ti en musikforhandler og spørg der hvad man kan gøre ved den, de plejer at være flinke at snakke med, og han vil nu no også nok vise dig hvordan med strengene.

Mtelling
Mtellings billede
Re.:Gammel Yamaha guitar

Tak for hjælpen:) Justerede på trussroden og nu sidder strengene, som jeg vil have dem:) Nu mangler jeg bare nye strenge:) Ved du hvilke strenge der kunne være gode? Har spillet på stålstrenge siden jeg startede med at spille for et par uger siden så vil helst spille på det. Ved bare ikke helt hvad tykkelse?

Fretplay
Fretplays billede
Re.:Gammel Yamaha guitar
Mtelling skrev: Tak for hjælpen:) Justerede på trussroden og nu sidder strengene, som jeg vil have dem:) Nu mangler jeg bare nye strenge:) Ved du hvilke strenge der kunne være gode? Har spillet på stålstrenge siden jeg startede med at spille for et par uger siden så vil helst spille på det. Ved bare ikke helt hvad tykkelse?

Bare i orden.

ville starte med at sætte alm standard strenge på hvis jeg var dig, -Det bruger jeg i hvert fald, og man kan sige at hvis du ikke kan "li" at spille på dem, eller de e for hårde ved fingrene, kande jo altid skiftes til en tyndere model.

-:-)

spuncut
spuncuts billede
Re.:Gammel Yamaha guitar

Det er slet ikke svært at justere trussrod, action height og intonation. Det er dog vigtigt at du gør det forsigtigt. Juster kun en kvart omgang på trussrod (med mindre den selvfølgelig er meget langt væk) Juster herefter action height på broen og foretag herefter stemning, spil lidt på den og tjek for klir. Giv den en kvart omgang på truss rod'en mere hvis du finder det nødvendigt og prøv igen. Hvis truss rod'en kræver meget stramning er det en god ide at lade guitaren stå et døgn mellem hver deljustering så halsen når at sætte sig.

Hvis du har action height -justering for hver streng (som på fender strat) kan du bruge en 25-øre ved 12-te bånd til at få strengend til at følge gribebrættes krumning.

Slut af med at justere intonation. Det er piece of cake hvis du har en god digital stemmemaskine, jeg bruger den i min Behringer forstærker. Kom igen så skal jeg gerne skrive lidt om det. 

spuncut
spuncuts billede
Re.:Gammel Yamaha guitar

Strenge tykkelse:

Jeg kan anbefale 0,009", 0,011", 0,016", 0,024plain", 0,032", 0,042" tynd E til tyk E

Min kammerat kalder dem for bøsse-strenge, han starter med 0,010" og har ekstra tykke E og A -strenge.

Men sådan er vi så forskellige, jeg skal gerne kunne bøje strengene en hel tone eller mere. Hvor han går mere op i den kraftigere lyd som tykke strenge giver.