Guitar køb over net?

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Guitar køb over net?". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
3 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
Rikardo
Rikardos billede
Guitar køb over net?

Hej, jeg er forholdsvis ny til guitar. Har spillet i cirka 4 måneder nu. Indtil videre har jeg spillet på en fesen spansk guitar og kunne godt tænke mig at skaffe en elektrisk. Jeg har læst mange steder at man bør gå ind i en butik og prøve en masse guitarer, men kunne alligevel godt tænke mig at købe over nettet. Jeg har så kigget på en del forskellige guitarer og er kommet frem til én guitar og én forstærker som ligger omkring budgettet. Nogle der har forstand på sådan noget og kan sige om det er en okay begynder guitar? Vil gerne lige understrege at det ikke er svar som "gå ind i en butik" jeg leder efter.

 

Guitar: 

 http://www.danguitar.dk/product.asp?product=13649

 

Forstærker:

 http://www.danguitar.dk/product.asp?product=13645

 

På forhånd tak! :)

BahraKuhda
BahraKuhdas billede
Re.:Guitar køb over net?

bare køb det. Men forvent at du vil(virkelig VIL!) købe nyt udstyr om 6 måneder.

Jeg besvarede lige et andet indlæg lignende, jeg smider lige en kopi af min besked:

"

Det er efter min bedste overbevisning at du skal starte med noget billigt "lort".

 Altså en elendig guitar, en lille forstærker med massere af build-in effekter.

 

Fordi, efterhånden som du lærer at spille elektrisk(de første uger kan godt være lidt hårde, men pludselig går det stærkt med at lære) vil du have noget bedre gear, du bliver "bedre end dit udstyr", og så er det lige meget om du har brugt 1400 kr. eller 5000 kr. på dit start udstyr. Du vil have noget bedre. Jeg startede med en 2700 kr. fender, og en Vox af VT serien(massere af build-in effekts) efter 8 månders spil havde jeg fundet ud af hvad jeg ville med min lyd og hvilket musik jeg fremover ville spille(more or less).

Så gik jeg ud og købte en Framus Ruby Riot II til 20.000 kr. (efter flere måneders overvejelser, og mange timer tilbragt i butikker, hvor jeg bare sad og prøvede forskellige forstærkere) og jeg købte en fender til 7000 kr.

Jeg kunne have sparet nogle tusinde hvis jeg havde købt noget "lort" fra start.

Og grunden til at det er smart med en masse build-in effekts i din start forstærker, er at du kan få lov at eksperimentere med alle mulige spændende effekter(der er tonsvis!!) men du skal tilgengæld ikke dømme effekt -typen på den du prøver build-in, f.eks. syntes jeg ikke der var meget ved en flanger før jeg hørte hvordan det lød når en Electric-mistress producerede flanger lyden.

Men når du så køber en ny forstærker skal du IKKE(!!!!) købe build-in effekts, der skal være så få effekter på forstærkeren som muligt, det betyder nemlig at der er blevet brugt flere penge på forstærker lyden og ikke spildt på en middelmådig effekt som du alligevel ikke kommer til at bruge fordi du har en meget bedre pedal(du skal dog ikke lade det komme helt i vejen for et køb, hvis forstærkeren lyder fantastisk og den har en distortion kanal du aldrig kommer til at bruge, så vurdér selv om det ikke alligevel er det værd)

Når du køber ny guitar så husk alt det basale:

lige hals(den skal ikke være bananformet)

 

ahorn halse skal ikke vise for mange "wood stains"(kan ikke huske ordet) men altså de mørke brude irregulære linjer, selvom det nok er tilfældet på de fleste billige guitarer. En god ahorns hals har næsten ikke synlige lige linjer der helst skal ligge så tæt på hinanden som muligt. Rosentræs halse skal se tætte og fugtige ud(uden egentligt at være det.

 

pøj pøj med det."

 

Og lad mig lige tilføje: Det er nok ikke altafgørende at du prøver en masse guitarer  inden du køber din første, bare køb samme klasse som din yndlingsguitarrist(Slash = Gibson Les Paul. Gilmour = Fender strat osv.) som sagt vil du som du bliver bedre få lyst til at købe nyt(DYRT!) udstyr og så er det bare om at komme i mange butikker, og så hjem og søge den blå avis for et kup(det er ofte en rigtig god idé at købe brugt)

 

Rikardo
Rikardos billede
Re.:Guitar køb over net?

Du skal have rigtig mange tak for et langt og godt svar! Jeg har nu købt guitaren og venter bare på at den bliver leveret :)