Guitar + Varme?

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Guitar + Varme?". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
6 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
Teeky
Teekys billede
Guitar + Varme?

Hej alle jer guitarister ude i det ganske danske land! Først vil jeg lige sige TAK for den fede - lad mig kalde det - 'service' som I yder her i forummet, men så sandelig også for al den viden der ligger gemt på sitet. Alt det som man kan lære - jeg bliver helt forpustet.
Tak!

Nu til spørgsmålet:
Jeg skal i sommer 3 uger til Frankrig, og overvejer i den forbindelse at tage min guitar med. Det er en akustisk western-guitar, som jeg har givet 2200 kr. for. (Uden pick-up)
Jeg skal i campingvogn derned, og regner med temperaturer på mellem 25 og 35 grader (Sydfrankrig). Kan jeg med de temperaturer tillade mig at tage guitareren med? Den kommer til at være inde i den (måske) varme campingvogn i de dage hvor jeg tager til stranden mv.
Hvordan har den det med det?

Jeg håber I kan svare!

RH
RHs billede
Re.:Guitar + Varme?

Heysa

Uden at have prøvet det selv kunne jeg forestille mig den let ville gå ud af stemning i starten dernede og at det måske ville drille når du kom hjem igen...

Mvh. RH

ole-h
ole-hs billede
Re.:Guitar + Varme?

Hmmm, - Min Tekamine har været udsat for både stærk varme og frost, jeg tror godt du kan regne med at den kan holde til det, men lad være med at stille den direkte i solen.

God ferie.

Teeky
Teekys billede
Re.:Guitar + Varme?

Hej,

Tak for svarene

- og tak og i lige måde ang. ferie :-)

Fridrikur Ellefsen
Fridrikur Ellefsens billede
Re.:Guitar + Varme?

Det har jeg det ikke så godt med.
Guitaren går meget hurtigt ud af stemning, og strengene kan springe. Alt sammen noget der (dog over lang tid) kan belaste guitarens hals.
Der sker nok ikke noget over en enkelt dag, men jeg har haft elever der kom med deres guitar som havde ladet guitaren ligge i deres bil hele dagen mens de var på job, for så at komme til undervisning, og finde ud af at guitaren hele tiden tabte stemningen.
Her i DK er det ikke så graverende, men i Frankrig med de høje temperaturer der skal du nok være forsigtig.
Jeg ville ikke tage den med.
Flyver du derned? Husk at guitaren skal med som håndbagage eller om du vil... have sit eget flyversæde. Ellers kan du jo risikere at den bliver smidt rundt i bagagen!
Jeg giver dig nok dårlig samvittighed nu. Det ved jeg ;) Men pointen er at det kan være farligt at lade guitaren ligge i varme, men mest om du gør det over en længere vedvarende periode.
Så det er op til dig. :)
Og jeg er glad for at du føler at du kan bruge forummet til noget!

Teeky
Teekys billede
Re.:Guitar + Varme?

Hej (igen) :),

Jeg har, efter at have læst beskederne her i fora'et, drøftet det med forskellige kammerater mv., besluttet mig for alligevel at lade guitaren ligge herhjemme i Danmark, hvor der trods alt ikke bliver så varmt som i Frankrig.

Uden fora'et, havde jeg temmelig sikkert taget guitaren med, og det har jeg nu fundet ud af er en dårlig ide.

Endnu engang tak for svarene!

God ferie til jer alle!