Hjælp til musikeksamen!!

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Hjælp til musikeksamen!!". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
2 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
Michelle Nielsen
Michelle Nielsens billede
Hjælp til musikeksamen!!

Halløj herinde!

Jeg er ny herinde, og har tilmeldt mig, da jeg til formiddag trak mit nummer til analysering, da jeg skal til musikeksamen i morgen (C niveau) :)

Jeg skal analysere nummeret, bl.a bestemme struktur og form, tonalitet, harmonik osv... Nummeret er "Heaven nor Hell" med Volbeat. Jeg er selv nået et godt stykke, men hvis nogen skulle have tiden og lysten til at hjælpe mig med nogle spørgsmål, så vil jeg blive meget glad! Jeg har INGEN forstand på de her ting, andet end det jeg har lært i løbet af året, så hvis nogen vil hjælpe, så skal det forklares og forenkles en del ;)

Spm. 1: Noden starter med en G-nøgle, med et lille b foran, hvilket jo vil sige at alle akkorder nedsættes med en halv tone... Den første akkord er F5, og jeg har fundet ud af så meget at becifringen (5-tallet) betyder at der er tale om powerakkorder. Men har så læst at powerakkorder ikke er hverken dur eller mol! Hvad står nummeret så skrevet i? Akkordsammensætningen fra verset er fx følgende: F5, F5, Bb(det der mærkelige lille b? Hvad hedder akkorden så?)5, F5, C5.

Spm. 2: Jeg skal bestemme om det er funktions,- blues,- eller modalharmonik, men hvordan gør jeg det når jeg ikke ved hvad akkordsammensætningen udgør?

Spm. 3: Har læst at en powerakkord består af en grundtone (F5 fx), dernæst den tilhørende kvint, og eventuelt grundtonen igen, bare oktaven højere... Hvordan skal det forstås? Hvad er kvint, hvordan ved jeg hvad den er, og hvordan skal jeg formulere det? Tror det kan trække lidt op hvis jeg kan sige lidt om det :)

Spm. 4: På nodepapiret er der MANGE af takterne der indeholder 16-dels noder hvor der er tre af de "sorte hoveder" ovenpå hinanden - er det treklang, eller illustrerer det grundtone, kvint og oktav?

Håber mine spørgsmål er til at forstå, og at nogen vil hjælpe! På forhånd tusinde tak! :)

 

Fridrikur
Fridrikurs billede
Re.: Hjælp til musikeksamen!!

Spm1. Tonearten er F. En akkord med tal er hverken dur eller mol, med mindre der står Cmaj7 eller fx Am6. Står der kun C5 er det en C5 akkord. En akkord med grundtone og kvint: Da der kun er to toner kan den hverken være dur eller mol da dur og mol består af 3 toner.
Spm2. Her mangler der nogle akkorder for at give et fuldbyrdet svar. Powerakkorder bruges meget indenfor blues og rock.Bb hedder B på dansk og B hedder H på dansk.
Spm3 en kvint er 5 toner fra grundtonen 1,2,3,4,5 = C,D,E,F,G. Intervallet fra C til F er en kvint, fem toner.

Med venlig hilsen
ADMIN