Hjælp til tuning af guitar

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Hjælp til tuning af guitar". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
3 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
Northstorm
Northstorms billede
Hjælp til tuning af guitar

Som helt nybegynder, forstår jeg ikke helt min tuner (en chromatic tuner). Jeg vil gerne stemme strengene i standardindstillingen E-A-D-G-H-e   men der er på tuneren i højre hjørne forskellige keys , der er følgende muligheder C, F, bB, bE. Alt efter hvilken key jeg bruger angiver guitasren en forskellig tone. Har jeg for eksempel H strengen stemt til H i en C key vil den vise G i en bE key.

 Mit sprgsmål går på, hvilken key er den rigtige at stemme guitareren i?

 En guitartuner havde nok været bedre for mig, men det er altså ikke sådan en jeg har, og tænker jo at den også må kunne bruges fint til guitar, hvis man bare ved hvilken key man skal stemme i.

Glenovic
Glenovics billede
Re.:Hjælp til tuning af guitar

Er ikke lige helt sikker på hvordan det er din tuner den virker.Men du kan evt bruge denne som guideline, så kan du finpudse den bagefter, så kan det også være det giver mere mening hvad din tuner siger når du har en god grundindstilling:http://www.youtube.com/watch?v=gzKCgwvv-vw 

Med venlig hilsen
Glen Michaelsen
MUUV.DK

Fridrikur Ellefsen
Fridrikur Ellefsens billede
Re.:Hjælp til tuning af guitar

En kromatisk tuner bruges til at finstemme en enkelt tone og til alternative stemninger. De tal du hentyder til viser hvilken vej din streng stemmer, enten op eller ned, som en guide til dig så du ved om du skal stemme E strengen fx. op eller ned, altså om den er for lav eller for høj. Der burde være en aflytningsfunktion på tuneren. Ved at bruge denne: anslå en streng og se hvordan displayet ændrer sig undervejs. Displayet burde også ændre sig efter hvilken streng du anslår. Prøv at anslå (6) streng til den viser E uden Eb.Held og lykke.