Hvilken type guitar?

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Hvilken type guitar?". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
2 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
Esben Præst
Esben Præsts billede
Hvilken type guitar?

Hej Guitaren-brugere...

Først, tak for alle de fine svar i mange af de andre tråde herinde - de har været meget brugbare.
Jeg er fuldstændig ny og har aldrig spillet på hverken guitar eller noget andet instrument.

Det første jeg skal beslutte er om guitareren skal være en western eller en klassisk (el er udelukket).
Jeg har læst mig frem til at en klassisk er lettest at starte med da nylon-strengene er lettere at trykke ned, samt at der er lidt længere mellem strengene. Tilgengæld har jeg også hørt at halsen på en western skulle være noget smallere, hvilket også kan være en fordel for nybegyndere.
Det jeg er kommet frem til er, at det må være typen af musik jeg ønsker at spille, der må afgøre hvilken type guitar jeg vælger.
Jeg vil gerne spille fingerspil, fremfor den type spil (ved ikke hvad den hedder), hvor alle strengene rammes og armen kører op og ned i hurtige bevægelser.

På længere sigt er jeg interesseret i at spille numre som Nothing else matters, Brother in Arms, Sultan of Swing og Bohemian rhapsody.

Jeg har ikke planer om nogensinde skulle spille i orkester, så det er kun til spil derhjemme.

Jeg håber i vil være behjælpelige med at hjælpe mig til at træffe den "rigtige" beslutning.

Esben

Momse
Momses billede
Re.:Hvilken type guitar?

Hej EsbenHvis du ikke har spillet før er det nemmest at starte på en klassisk, det er også nemmere at spille fingerspil på en klassisk fordi der er mere plads til fingrene, men den musikstil du gerne vil spille peger i retning af en western eller en el guitar. Faktisk kan man godt få western guitarer med et lidt bredere gribebrædt der er designet til fingerspil (og det vil ikke fortryde) du skal dog spørge efter den i musikforretningerne da det som regel ikke er dem der står forrest, desværre er det heller ikke de billigeste, da det er de færreste nybegyndere der kaster sig over fingerspil som det første.Summa summarum hvis du vil starte i et prisleje som de fleste nybegyndere starter på tror jeg du vil være bedst tjent med en klassisk og så investere i en bedre western (med bredt gribebrædt) om et par år når du ved om interessen holder og du er kommet dig over de værste begynder vanskeligheder.  Rigtig god spillelyst.