Hvordan holder i på guitaren?

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Hvordan holder i på guitaren?". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
9 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
Flagermus
Flagermuss billede
Hvordan holder i på guitaren?

Jeg er på det sidste begyndt at spille en del guitar, men får hurtigt ondt i håndledet. Jeg har googlet, for at finde grunden, og det kan både være fordi man holder guitareren forkert, eller fordi man ikke er i træning. Og da jeg gerne vil være sikker på, at det ikke er fordi jeg gør noget forkert, vil jeg lige høre, hvordan i har jeres venstre hånd, når i spiller "yderst" på halsen. Jeg spiller for det meste med hånden helt vandret, så jeg drejer håndledet så meget det kan. Det er for mig den nemmeste måde, og havde også indtryk af, at det var den mest rigtige måde, men jeg læste lige et sted, at man ikke skal vride håndledet på nogen måde.

Så hvordan er din hånd placeret, når du spiller?

Måske er grundet til, at jeg får ondt i håndledet også at jeg tildels holder guitareren med venstre hånd. Jeg har af en eller anden grund ikke kunnet finde en behagelig måde at have guitareren på, så jeg ikke har brug for at holde den med venstre hånd. 

Jeg spiller på en akkustisk, spansk guitar.

Sørensen92
Sørensen92s billede
Re.:Hvordan holder i på guitaren?

Hej hej :DPersonligt finder jeg den klart mest behalige måde at holde på, er ved at min tommelfinger ligger et godt stykke ud over båndene, hvis du forstår hvad jeg mener? :) Altså, minn guitar hviler i hullet mellem min tommel - og pegefinger. Jeg ved det ikke er den "rigtige" måde at holde på, men den finder jeg mest behagelig :)Daniel S.

Flagermus
Flagermuss billede
Re.:Hvordan holder i på guitaren?

Spiller du så med tommelfinger, eller er dine fingre bare længere end mine? For jeg ville på ingen måde kunne lave f.eks. en g-akkord med tommelfingeren dér.

Sørensen92
Sørensen92s billede
Re.:Hvordan holder i på guitaren?

Det er kun meget få akkorder jeg bruger min tommelfinger til. Men tror bare jeg længere fingre end dig så, hehe.

Ruben
Rubens billede
Re.:Hvordan holder i på guitaren?

Du må ikke hvile guitaren eller halsen (guitarens altså) i hånden,da du derved vil spænde. Gribebrædts hånden skal kunne bevæge sig eller glide frit uden at tommelfingeren "hænger fast" på halsen og det kan den ikke hvis du trykker. Klassiske guitarister støtter guitaren på venstre lår og bruger gerne en fodskammel for at få guitaren højere op og derved få en bedre og mere afslappet håndstilling. Det er en god metode, selv om nogen måske ikke synes at det ser cool ud. 

Flagermus
Flagermuss billede
Re.:Hvordan holder i på guitaren?

hvordan "støtte" på venstre lår? Mener du at guitaren skal hvile på venstre lår, med "indhugget"? For så bliver det da endnu sværre at nå ud på halsen, og så får man da endnu mere problemer med håndledet?

AcousticPlayer
AcousticPlayers billede
Re.:Hvordan holder i på guitaren?

Om at holde/placere guitaren korrekt.http://www.youtube.com/watch?v=hxR_esEw_xsOm venstre hånd.http://www.youtube.com/watch?v=MwNJ2It-Pc8

Er muligt at finde instruktionsvideoer til guitar vedrørende stort set hvad som helst, på YouTube.

Det er en god ide altid at varme op (lave blide strækøvelser for håndled og underarm) før du øver.Og spil aldrig for længe uden pause.

:: Redigeret den: 2008-12-7 14:3:42::

Flagermus
Flagermuss billede
Re.:Hvordan holder i på guitaren?

Tak :) Men efter som jeg kun spiller den klassiske guitar, fordi jeg er igang med at lære at spille guitar, så er det jo nok ikke den stilling jeg kommer til at spille i fremover. Der må da være andre måder at spille guitar på, som heller ikke belaster håndledet for meget? Eller bør man egentligt også spille en el-guitar på den måde?

 

Har du måske nogle eksempler på strækøvelserne? Jeg har sådan en dims til hånden, som man presser sammen, og giver lidt modstand - kan de mon bruges til at varme op?

Billede kan ses her: http://www.workoutshop.dk/Graphics/Products/6639_s.jpg

Ruben
Rubens billede
Re.:Hvordan holder i på guitaren?

De 2 YouTube videoer som AcousticPlayer henviser til viser nøjagtigt hvad jeg mener og da det er den ergonomisk bedste stilling at spille på guitar mener jeg også at man burde spille el-guitar på den måde, men da det vil besværliggøre sceneshow og anden kropslig aktivitet er sandsynligheden for at nogen el-guitarister kunne finde på at spille sådan ikke særlig stor. Dog kan en guitarrem hjælpe til en bedre spille holdning på el-guitar, ved at undgå den traditionelle rockguitar attitude med guitaren hængende som knæbeskytter, men hæve den højt til en, så vidt muligt, tilsvarende position som den klassiske stilling. Men da det heller ikke ser så cool ud, vil det nok ikke vinde større udbredelse.