Justering af strengehøjde.

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Justering af strengehøjde.". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
3 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
rookieplayer
rookieplayers billede
Justering af strengehøjde.

Jeg spiller på en fender squier showmaster, og har fået den ide at jeg gerne vil have strengene til at ligge lidt tættere på gribebrættet.

Det passer perfekt i de første par bånd, men omkring 12. bånd begynder mellemrummet at blive lidt større, og det  irriterer mig lidt.

Nåh nu til spørgsmålet. Halsen på guitareren er boltet på, og der sidder et lille hul oppe ved hovedet, med en lille skrue i og og der fulgte en nøgle med. Kan man løse problemet ved at justere lidt der? Og er der noget der kan blive ødelagt ved, eller skal man bare kaste sig ud i det.

Kim Bojsen
Kim Bojsens billede
Re.:Justering af strengehøjde.

Hejsa..ja det er lige præcis det den skrue er til. Du holder guitar-kroppen op til øjet, og ligesom sigter med halsen, som var det et gevær. Så kan du se om halsen er konveks eller konkav. Det vil sige, buer den ned i en dal, eller op i en bakke.Jeg vil gætte på at din buer nedad, med det problem du har.Så løsner du strengene, og drejer den lille skrue præcis en kvart omgang til en af siderne. Huske hvad du gør, så du kan gøre fortryde, og dreje en kvart omgang den anden vej, hvis det er den forkerte vej du drejer.Nå du har drejet skruen, så kigger du igen op langs halsen, og ser om den har ændret sig.Du prøver dig lidt frem, og husk kun en kvart omgang ad gangen.Når halsen er så lige som den kan blive, det kan man tydeligt se med øjnene, så prøver du at spænde strengene igen, og stemmer guitaren.Hvis afstanden mellem strengene og gribebrættet nu er ca. ens hele vejen op, så kan du begynde at hæve/sænke dem, ved hjælp af de mekanikker nede ved stolen. Og det er faktisk meget sværere end at stille halsen.Jeg vil anbefale dig at bruge en stemmemaskine til det. Det gør det meget hurtigere. Men du behøver ikke være bange for du ødelægger noget når du stiller den i halsen. Den er beregnet til at stille. Men gå langsomt frem, så er det nemmere at rette en eventuel fejl.Jeg vil gerne hjælpe dig, så smid en mail, så finder vi ud af det. Se min profil

rookieplayer
rookieplayers billede
Re.:Justering af strengehøjde.

Du skal have tusind tak for hjælpen, det gjorde en stor forskel. Strengene raslede lidt de første gange jeg havde justeret, men det var ikke svært at ordne.