Klassiske guitarister

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Klassiske guitarister". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
8 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
Opus
Opuss billede
Klassiske guitarister

Jeg har altid undret mig over følgende.

Når man ser de bedre klassiske guitarister spille, sidder de altid med guitareren så hovedet nærmest peger mod himlen.
Hvorfor gør de egentlig det?

Spiller selv hovedsageligt på western/rytmisk musik. Men har også en spansk som jeg øver lidt på engang imellem (kan ikke helt slippe det klassiske). Men jeg kan slet ikke sidde med den på den måde.

mms92
mms92s billede
Re.:Klassiske guitarister

Jeg tror det har noget at gøre med, at de simpelt hen bare synes det er mere behageligt. Og som vi alle sammen ved: jo mere behageligt, jo bedre spil.Men der står lidt om det på den her side: http://guitarprinciples.com/Guitar_Technique/sitting.htm

Opus
Opuss billede
Re.:Klassiske guitarister

Hmm... Jo selvfølgelig må det have at gøre med at det er mest behageligt. Altså at det er den måde de bedst kan spille på. Men det fortæller jo i sig selv ikke noget om hvorfor. Altså; hvad er fidusen? Er det jeg gerne vil vide.Syntes ikke der er noget i linket der giver svaret. Der vises jo blot nogle forskellige måder man kan sidde på.

Måske der sidder nogle klassiske guitarister som har lyst til at fortælle ...?

mms92
mms92s billede
Re.:Klassiske guitarister

Ja det er jo rigtig nok....men jeg tror simpelthen at det er fidusen. At man sidder mere behageligt sådan. Eller det synes dem der spiller klassisk i hvert fald Laughing måske det har noget at gøre med at det er nemmere at spille med fingrene sådan?...er nok lidt ude på dybt vand her, så lad os få en ægte klassikerpå banen

Opus
Opuss billede
Re.:Klassiske guitarister

Den bedste forklaring jeg kunne finde på nettet.http://www.learnclassicalguitar.com/how-to-hold-a-guitar.htmlForstår dog ikke hele teksten.

:: Redigeret den: 2008-2-19 23:39:20::

Limaradk
Limaradks billede
Re.:Klassiske guitarister

Nu skal man jo passe på hvad man svare på sådan noget her men min personlige mening omkring guitar stillinger er..

Jeg tro ikke så meget på om det skal være klassisk, jazz eller pop eller hvad der nu er af forskelligt musik. ændre på hvordan man har bedst overblik over guitaren og og hvordan den hviler best hos en. men jeg holder bestem på at man bedre har overblik over hvad man fortager sig når man holder den rigtigt selvfølgelig når man nu har lært noget udenad kan man  jo så hoppe rund eller sidde stille som man nu vil men i indlæring øjeblikket tro jeg på man skal have den på venstre lår og oppe hvor man kan se hvad man fortager sig. Jeg ved hver gang jeg skal lære nye stykker musik ( uanset hvad musk men finger spil) sætter jeg mig ordenlig med den. ( sidder nu 99% af tiden med den sådan når det er mine spanske/klassiske jeg spiller på)

men jeg tro også det kommer an på hvad man har lært og så smag og behag er jo nu engang forskellig, men mange guitar lære råder til man sidder på den måde når man skal spille :-) så alt i alt tro jeg på det er den bedst måde at sidde med en guitar på.

Momse
Momses billede
Re.:Klassiske guitarister

Det har noget med håndstillingen at gøre, hvis man sidder som en klassisk guitarist med venstre fod på en lille skammel og guitarkroppen mellem benene vil halsen uvilkårligt pege en del opad, det har den fordel at man kan spille uden at vinkle ret meget i håndledet måske kun 15-20 grader hvilket er mindre belastende for håndledet og da klassiske guitarister tit skal nå ud over en stor del af gribebrædtet eks. 5-6 bånd og gribebrædtet samtidig er bredere, og tommelfingeren samtidig er korrekt anbragt midt på bagsiden af halsen,giver det en noget større rækkevidde i nævnte stilling. prøv selv det er god træning. 

En lille sjov tillægshistorie er hvis du beder mere erfarne guitarister om at sætte håndfladerne mod hinanden og sprede fingrene på begge hænder så meget de overhovedet kan vil du kunne se at lillefingeren på venstre hånd vil nå noget længere ud end lillefingeren på højre hånd (i mit tilfælde ca.2 cm)

cooledit
cooledits billede
Re.:Klassiske guitarister

Hej

 

Jo det kan jeg da temligt nemt forklare. Hvis du sidder med en spansk/klassisk guitar eller anden har jeg noget som du skal prøve prøv det her greb sådan som du normalt sidder med din guitar 

2streng-h 4 bånd med lilefinger

5streng A med 3 finger

4 streng D med 2 finger

3 streng med 1st finger

ok prøv at slå denne akkord an, 

tag derefter først en EM akkord og bagefter gå til akkorden beskrevet tidligere ikke noget nemt greb 

Spiller selv med Dynerette 

så det der sker er det samme som hvis man bruger en fodskammel guitaren bliver løftet og peger mod himlen og gør det meget nemmere at bevæge Venstre hånd op og ned af gribebrættet uden at bruge for mange energier/anstrengelser.

en anden karakteristisk ting ved denne Dynerette efter min mening er også at anslaget i højre hånd bliver bedre da guitaren kommer til at få denne bedre position. Nu ved jeg selvfølgelig godt at hvis du derimod kigger på en flamingo guitarist ja så sidder de fleste af dem med guitaren på højre ben men dette tror jeg har noget at gøre med en lidt anden højrehånds teknik.

du kan finde Dynaretten her:

http://www.vamu.se/

 

jeg kan iøvrigt fortælle at SBM Søren Bødker Madsen bruger en sådan, det skåner iøvrigt også ryggen hvilket en fodskammel ikke gør. Sidst men ikke mindst det har forbedret min teknik i venstre hånd betydeligt.