Kompositionsmetoder

Du er her

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Kompositionsmetoder". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
4 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
jansabro
jansabros billede
Kompositionsmetoder

Jeg har i tidens løb anvendt forskellige kompositions metoder:

1) Skrevet akkorderne ned...dvs. kold og kynisk planlagt nummeret på papir.....spillet dem igennem på guitar....og derefter indspillet på harddiskrecorder. Melodien op står så og sige af sig selv....aner ikke hvordan ?

2) Siddet og jammet lidt og der dukker et riff op som efter mere spil bliver til en melodi...derefter igang med harddiskrecorder.

3) Gentaget 1 men denne gang med keyboard...

4) Gentaget 2 men denne gang med keyboard...

5) Og så som igår.... startede med et lille riff mens jeg sad og spillede.... det skulle lige prøves på bas...en basgang opstod....tilbage til guitar og udvide akkorder og form....tilbage til bas og udvide basspillet....så igang med keyboard og finde på en melodi.....da jeg endelig havde optaget først 2 gg akk.guitar, bas , trommer (manuelt tampet dem ind på mit keyboard!) og lidt orgel....ja så var der gået 12 timer.....fandens lang tid....og jeg mangler stadig tekst, vokal indspilning, mix og mastering....det må ku gøres nemmere ? Eller er kreativitet bare uforudselig..nogen gange vælter det ned fra himlen og andre gange...som nu...skal der virkelig knokles ?????
Skal man bare lade det ligge et stykke tid  - og så finde det frem igen efter et stykke tid og håbe på en åbenbaring ?
Eller op på hesten med det samme og knokle igennem de næste aftener til sangen er færdig ? For færdig skal den sku være...alt for fedt guitar spil til at kassere :)

Jack Psycho
Jack Psychos billede
Guitar Pro Er Cool
budde89
budde89s billede
Re.:Kompositionsmetoder

hmm... tror det varierer meget mennesker imellem... selv venter jeg bare på at det lige pludselig kommer... nogle melodier har jeg egentlig bare i hovedet, mens jeg har skrevet andre ned... ofte kommer jeg bare til at spille et eller andet når jeg står og øver ud i den blå luft (dermed ment uden at øve noget specifikt) og hvis det lyder godt udvider jeg det og skriver det evt ned imens eller efter... ved ikke om det var den store hjælp, men for mig plejer det altså bare lige pludselig at komme...:p

Franz O. Zdyb
Franz O. Zdybs billede
Re.:Kompositionsmetoder

Jeg har det også ofte sådan, at jeg pludselig mens jeg spiller får en trang til at prøve noget (fx. en sjælden akkord progression), og det kan udvikle sig til en sang. Som regel vil jeg optage det på pc'en, nogen gange skrive ned på noder, men det tager lang tid, fordi jeg er ikke god til at skrive rytmer ned. En anden ting er, at når jeg ikke kan komme videre i en sang, hjælper det ofte med at lade den ligge, helt op til et par måneder. Jeg har fx. i går lavet en gammel ufærdig sang helt om (skiftet akkordernes køn osv.) og det blev noget helt nyt. 

Tilføj kommentar