Læsning af tabs

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Læsning af tabs". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
3 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
nesmoht
nesmohts billede
Læsning af tabs

Hej

Jeg forholdsvis ny "guitarist" har spillet i ca. et halvt år. Kan en del spanske akkorder, men vil gerne variere med noget simpelt fingerspil.

Mit problem er at jeg har utrolig svært ved at gennemskue tabbene med hensyn til fingersætningen (akkorder) med venstre hånd.

Eksempelvis Det var en lørdag aften her på guitareren volder mig problemer, og den er da ret simpel.

Er der nogle "regler" eller retningslinjer man kan følge med hensyn til læsning af tabs.

 Mvh Søren 

MNK
MNKs billede
Re.:Læsning af tabs

Hej søren

Der er ingen regler ...som sådan, der er ikke så meget at være i tvivl om..måske udover fingersætningen.

Hvis du kan smide de tabs der volder dig probler herind, så kan jeg prøve at hjælpe dig...

Mvh. MNK

Fridrikur Ellefsen
Fridrikur Ellefsens billede
Re.:Læsning af tabs

Kan godt forstå du bliver forvirret, for der er ingen fingersætninger normalt i tabulatur. Når jeg siger normalt er det fordi at fingersætninger istedet optræder på nodepartiturer. Tabulatur anviser båndpositioner.Man kan dog skrive fingersætninger nedenunder tabben, men det kan forvirre da man jo også bruger tal til fingersætninger.Der er som MNK siger, ingen regler, men dog er der nogle fingre der er mere hensigtsmæssige end andre, men igen det kommer an på situationen. Så vil du mestre og overskue fingersætninger er det en god idé at lære noder fra bunden.Held og lykke!