Lyst til at spille

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Lyst til at spille". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
13 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
Søren
Sørens billede
Lyst til at spille

Hej. Jeg har efterhånden spillet i 8 år, og er RIMLIG erfaren med guitarspil. jeg kan spille meget solo og er også ret god til akkorder. Jeg kan næsten spille alle sangene på alle mine cd'er...

MEN! Det er som om jeg sidder lidt fast. Jeg gider ikk rigtig til at tage mig sammen til at lære skalaer, og jeg spiller bare det samme og det samme hele tiden.. Hva kan man gøre for at få gejsten igen?

På forhånd tak!

Søren
Sørens billede
Re.:Lyst til at spille

Og lige en ting til:
Det musik jeg spiller er rock/blues såsom Rage against the machine, AC/DC, Metallica, Led Zeppelin, Deep Purple, Jimi Hendrix m.m.

mikkel
mikkels billede
Re.:Lyst til at spille

hmm ja men det gælder vel om at udfordre sig selv så det er spændene at spille guitar ,og vis man har et mål om at blive rigtigt god så ville jeg vis jeg var dig begynde at rode lidt med skalaer (kirketonearter) du kan finde skalaerne her på siden.også prøv at spil noget som ikk lige er det som du normalt lytter til.jeg har kastet mig over jazz guitar og roder en del med det lige nu,og gejsten er der stadig :)men håber du finder lysten igen ,

sixstringpiano
sixstringpianos billede
Re.:Lyst til at spille

.....kender godt fornemmelsen af, at der ikke sker en udvikling og det hele bli´r lidt kedeligt. For mig handler det tit om, at min tekniske formåen sætter grænserne, og så er det svært at komme videre. Man er tit ikke træt af musikken i sig selv, men mere kviksands-fornemmelsen, når du kun oplever evig repetition af dit eget repertoire. Virker som om du er musikalsk nok, siden du ka´ spille med på diverse Hendrix osv. Har du seriøst overvejet at supplere dit ellers erfarne spil med andre stilarter og andre teknikker? Tænker bl.a på delta/blues, ragtime, reels, contemporary, country eller måske endda klassisk? For på den måde udvikle nye teknikker som flatficking eller fingerstyle ? For mig har det at kunne bruge forskellige teknikker (til husbehov) været med til at udvide interessen og holde den ved lige. Hilsen: Six

cbonne
cbonnes billede
Re.:Lyst til at spille

Nu ved jeg ikke hvorfor noget musik du hører, men hvergang jeg lytter til min inspirationskilde mr bob dylan tager jeg altid guitaren frem.. find noget musik som du aldrig bliver træt af og brug det til at give dig energi.. (min erfaring)..

Anyways, jeg har også haft sådan en periode.. hvor jeg ikke rigtigt vidste hvad jeg skulle lære.. efter 1 1/2år med spanske akkorder og improvisiation..Jeg har som dig ikke rigtigt noget at bruge skala lære til .. endnu.

Så jeg kastede mig bl.a over alternate picking, nu spiller jeg akutisk guitar så det var bestemt et emne jeg synes om, og i forhold til alm. fingerspil lyder det meget bedre, se f.eks de tabs her på siden .. entertainer og freight train blues.. det lyder mildest talt fremragende. Har øvet det i et par måneder og bliver da bedre og bedre, men det kræver ret meget koncentration og lyst til at spille..

En anden ting jeg har trænet lidt er barre akkorder, som er min akilleshæl men det går også støt fremad..

Synger du med på numrene? .. det er også sjovt, selvom man måske ikke har den fedeste stemme er det sq fedt når det spiller..

Nu kan det jo være at du er så rutineret i de fleste stilarter kan spille barre/alternate picking/by ear osv osv .. Så skal du måske overveje at spille i et band, og kigge på egne tekster?..

mine 50 cents

cbonne
cbonnes billede
Re.:Re.:(citering)Lyst til at spille

Citat mikkel:[hmm ja men det gælder vel om at udfordre sig selv så det er spændene at spille guitar ,og vis man har et mål om at blive rigtigt god så ville jeg vis jeg var dig begynde at rode lidt med skalaer (kirketonearter) du kan finde skalaerne her på siden.også prøv at spil noget som ikk lige er det som du normalt lytter til.jeg har kastet mig over jazz guitar og roder en del med det lige nu,og gejsten er der stadig :)men håber du finder lysten igen ,
]
Ja, det så jeg først nu .. det ændrer jo lidt ..Men så er det måske skalaer du skal kigge på, hvis du altså kan de forskellige rytmer og solo's .. har desværre ikke erfaring med elektrisk.

FixEd
FixEds billede
Re.:Lyst til at spille

Hmm jeg har bare det klassiske problem. Dur jeg til det=? DEt er et nybegynder problem. Som jeg har lige nu. Har dog heller ik haft så meget tid til at spille pågrund af ferier... Men jeg ved ikk helt du lyder til at ka det hele næsten og misunder dig virkelig, for at ha haft lysten viljen og evnen til at kunne lære at spille guitar...! Har ikk rigtig lysten mere fordi min guitar ikk lyder så godt... Mest fordi jeg tror ikk jeg presser strengene helt ned og derfor ikk får et helt ren lyd. Det gør mig lidt.. Ja irriteret og derfor mister jeg lidt lysten til at spille men bliver dog stadig ved... Og kan ikk særlig mange greb. Så misunder dig virkelig!

kristian_gb
kristian_gbs billede
Re.:Lyst til at spille

Jeg kastede lige et blik på skalaøvelserne her på siden og det virker sgu godt nok uoverskueligt og jeg ville sgu nok også miste lysten hvis det var det jeg fik smidt i hovedet.
For mig hænger skalaøvelser og impro sammen. Derfor vil jeg anbefale dig at bruge 30min. om dagen på at lære en pentaton skala i mol. Tag f.eks. Am. Når du så kan den er det bare at finde en sang i mol (skalaen hænger sammen med akkordens grundtone på den dybe Estreng) og begynde at jamme indover. Når du så føler at nu er du sgu verdensmester i det så kan du udvide med durtonearten. Lær durpentaton skalaen og pludselig har du endnu flere toner at lege med idet at paralleltonerne (se kvintcirklen der findes her på siden) hænger sammen. Dvs. hvis du sidder og jammer over en sang i Amol kan du sagtens gå over i Cdur.
Altså brug et par dage på det sure slid at lære pentatonskalaerne i både mol og dur. Når det så er lært venter guitarens fedeste verden på den anden side. Og så er det bare at jamme med på alt. Bare find grundakkorden i en sang og gi den gas.

kristian_gb
kristian_gbs billede
Re.:Lyst til at spille

Her er hvad jeg mener du bør sætte dig ned og lære. Efter det skal lysten nok komme af sig selv.

cbonne
cbonnes billede
Re.:Re.:(citering)Lyst til at spille

Citat FixEd:[Hmm jeg har bare det klassiske problem. Dur jeg til det=? DEt er et nybegynder problem. Som jeg har lige nu. Har dog heller ik haft så meget tid til at spille pågrund af ferier... Men jeg ved ikk helt du lyder til at ka det hele næsten og misunder dig virkelig, for at ha haft lysten viljen og evnen til at kunne lære at spille guitar...! Har ikk rigtig lysten mere fordi min guitar ikk lyder så godt... Mest fordi jeg tror ikk jeg presser strengene helt ned og derfor ikk får et helt ren lyd. Det gør mig lidt.. Ja irriteret og derfor mister jeg lidt lysten til at spille men bliver dog stadig ved... Og kan ikk særlig mange greb. Så misunder dig virkelig!
]

Ok, har du elektrisk eller akutisk? .. Det er ikke nemt at lægge ud med en elektrisk, fordi du skal ha grejet i orden før det lyder nogenlunde..

Ellers prøv med en western, og sørg for at spille det musik du selv hører.

Ang. akkord greb, så tag en sang af gangen og skil den ad, studer den og sørg for at du kan spille den før du går videre.. Det kommer med tiden, det tager tid at lære guitar, ellers ville alle gøre det :).

Fridrikur Ellefsen
Fridrikur Ellefsens billede
Re.:Lyst til at spille
great-tiger
great-tigers billede
Re.:Lyst til at spille

hejsa..
når du spiller blues/rock har du sikkert hørt om Stevie ray vaughan.. han har i sin tid lavet et nuummer som hedder little wing.. det er et rigtig fedt solo nummer men massser af udfordring i.. Jimi Hendrix har også lavet en version. men den originale er helt klart den fedeste..

du kan finde den på tabs rundt omkring..
og hvis du har spillet i 8 år torr jeg det er lige noget for dig...
hilsen kriso--e

Ivan
Ivans billede
Re.:Re.:(citering)Lyst til at spille

Lad os lige få på plads at Jimi Hendrix (født 27. nov. 1942, død 18. sept. 1970) kom før Stevie Ray Vaughan (født 3. oct. 1954, død 27. aug. 1990). Nummeret "Little Wing" er skrevet af Jimi Hendrix, så det er altså SRV der har kopieret Hendrix.
o;):: Redigeret den: 05-09-2005 20:42:44:::: Redigeret den: 05-09-2005 21:06:40::