Min spanske flamenco guitar er blevet sløj. :( Hjælp!

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Min spanske flamenco guitar er blevet sløj. :( Hjælp!". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
2 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
guitarist89
guitarist89s billede
Min spanske flamenco guitar er blevet sløj. :( Hjælp!

Go´ eftermiddag allesammen.  

Jeg er lige pt. løbet ind i et ubehageligt problem. Jeg er begyndt at interessere mig for guitarspil igen, efter en pause på godt og vel et år ( har spillet siden jeg var 12). Forleden ville jeg prøve at strenge min spanske Flamenco guitar ( af mærket Admira) op. Jeg har dog sat nye strenge på for længe siden, men de har været slækket og ikke strammet op. Så da´ jeg begynder at stemme guitareren op i sin respektive toneart ( A i dette tilfælde) Har halsen givet sig noget så frygteligt. De strenge der for lå helt plant og nærmest kyssede båndende på gribebrættet, ligger når nærmest med en højde der kan minde om en flitsbue. Hvordan er det kan den have trukket sig så skæv i den tid? Den er ikke blevet båndfalsk af det ( så vidt jeg har erfaret), men det ligger bare så helveds højt! Kan det have noget at gøre med, at strengene ikke har været strammet og bare lagt løst i den tid, hvor den har stået uberørt? Kan fugt eller vejrskifte (årstidsskifte) spille ind mht. at træet har givet sig? Jeg er virkelig trist over det, for det er en god guitar og jeg har haft meget glæde af den. Hva´ kan jeg gøre? Skal den ned til en Reperatør og have slebet noget af stolen eller? Jeg vil blive ovenud lykkelig for et godt, konstruktivt svar. :D Det er sgu en trist affære. :/  

MVH- 

Jimmy

adder
adders billede
Re.:Min spanske flamenco guitar er blevet sløj. :( Hjælp!

Det er svært at afgøre uden at have set guitaren. Måske kan problemet klares ved justering af stoleindlægget, måske skal halsen justeres. Det sikreste er nok at få en instrumentbygger til at skønne over, hvad der er nødvendigt. Hvis du bor i Jylland, kunne www.woodworks.dk eller www.sovadguitars.dk være en mulighed.