Nanoteknologi

Du er her

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Nanoteknologi". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
4 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
Vinther
Vinthers billede
Nanoteknologi

Hej

Vi er en gruppe nanoteknologistuderende ved Aalborg Universitet som i øjeblikket arbejder med et projekt omhandlende ”Den brede befolknings holdning til nanoteknologi.” Vi har derfor sat en undersøgelse i gang, hvortil vi har udarbejdet et spørgeskema.

Spørgeskemaet er udformet således, at der vil være nogle spørgsmål hvoraf du skal vælge svaret. Vi har forståelse for, at nanoteknologi bygger på relativt ny videnskab og, at det derfor er vanskeligt at vurdere, hvad der realistisk set kan opnås ved hjælp af teknologien – det betyder, at mange vil opleve, at det er svært at svare på spørgsmålene. Vi har derfor forsøgt at udfærdige spørgsmålene på en måde, så det skulle være muligt for alle at kunne svare eller danne sig en mening, til hvert enkelt konkret spørgsmål. Derfor vil vi også opfodre alle, som måske føler deres viden omkring emnet ”nanoteknologi” er ringe, til at give deres besyv med, da vi netop søger den brede befolknings holdning, og ikke kun eksperternes.
Vi håber meget, at du vil tage dig tid til at udfylde spørgeskemaet og hjælpe os med vores projekt.

Link: http://FreeOnlineSurveys.com/rendersurvey.asp?sid=16zw8jg1ej1tri9365361

Med Venlig Hilsen
Gruppe C213, Aalborg Universitet

Lidt information omkring nanoteknologi:

Helt præcist er en nanometer en milliontedel af en millimeter. Et menneskehår er 80.000 nanometer bredt.

Forskning på nanoskala er ikke nyt, forskere har studeret atomer og molekyler i mere end et århundrede. F.eks. kan al kemi i virkeligheden betegnes nano, da de fleste molekylære reaktioner foregår på nanoskalaen. Så rent bogstaveligt er nanoteknologien ikke en ny teknologi. Det nye ved nanoteknologien er, at forskere nu er i stand til at håndtere og karakterisere nanostrukturer f.eks. vha. avancerede mikroskoper.

Nanoteknologi er en blanding af fysik, kemi, biologi og bioteknologi, hvor man arbejder med materialer og stoffer på en ubegribeligt lille skala. Derfor vil stofferne opføre sig anderledes, end de plejer at gøre.

Eksempler på anvendelsesmuligheder

Sokker, der aldrig lugter af dine sure tæer. En vaskemaskine, der gør tøjet super rent ved lave temperaturer. Og vinduesglas, der renser sig selv, når solen skinner på det. Det lyder simpelthen for godt til at være sandt, men produkterne findes og er blot få eksempler på, hvad nanoteknologien kan føre til.

Nanoteknologi vil få en enorm indflydelse på medicinalindustrien og behandlingsmetoder. Med nanoteknologiske metoder kan man opnå større forståelse af sygdomme på molekylært niveau. I fremtiden vil det måske ikke være nødvendigt at gå til lægen for at få stillet en diagnose. ”lab-on-a-chip” systemer vil afløse virkelige laboratorier og være i stand til at stille hurtige diagnoser. Eller hvad siger du til nanokaplser, der leverer medicin direkte til de steder i kroppen, hvor der er brug for det. Drug-delivery er et af de store forskningsområder inden for nanteknologi.

Yderligere anvendelsesmuligheder: siRNA – den nye universalmedicin bl.a. mod kræft, Alzheimers og HIV, den usynlige solcreme, de langtidsholdbare tennisbolde, store vinduespartier, der kan skifte fra klare vinduer til uigennemsigtige vægge, snavsafvisende tekstiler, planter som skifter farve nær landminer, hurtigere computerchips.

Har noget af dette vagt din interesse, kan du læse meget mere om dette og andre emner på: http://www.nanovidensbank.dk.

Etik og risici?

Ingen ved, om nanoteknologi er farligt. Og i givet fald hvor farligt det er. De risici, som forskerne nævner i forbindelse med nanopartikler, er bl.a., om de kan være kræftfremkaldende eller være årsag til hjerte-kar-sygdomme.

Bekymringen går på, at nanopartiklerne, pga. deres lille størrelse, måske kan blive overført fra lungen ud i blodvejene og så fordele sig systematisk i kroppen.

Alligevel postes der solide forskningsmidler i nanoteknologien. Alene i år har området fået tilført rundt regnet 239 millioner offentlige kroner. Det er ikke muligt at finde en samlet oversigt over, hvor mange offentlige midler der går til forskning i risikoanalyse af nanoteknologi.

Men risikerer man ikke at hæmme forskningen, hvis man hele tiden fokuserer på risiciene i stedet for fremskridtene?

KB
KBs billede
Re.:Klassisk guitar

Hej

Endnu engang må jeg anbefale bøgerne "Spil guitar 1, 2 & 3 med tilhørende CD'er. De er skrevet af Søren Bødker Madsen og Kurt Møller. I starten af bøgerne er der deciderede klassiske stykker af den nemme slags, og på den medfølgende CD kan man høre, hvordan det gerne skulle lyde. mvh

Fridrikur Ellefsen
Fridrikur Ellefsens billede
Re.:Klassisk guitar

Prøv at starte med Andantino som er at finde under tabs her på guitaren.dk.Derudover kan Fjarlin Vingad Syns på haga, og andre
,også under tabs, anbefales.Vælg klassisk som genre.:: Redigeret den: 12-03-2006 21:28:40::

(inaktivt medlem)
(inaktivt medlem)s billede
Re.:Klassisk guitar

 

hvis du kan få fat på den, så prøv Mason Williams - Classical gas..    rigtig fed klassisk guitarspil.  Eric clapton har også lavet en udgave af den.

 

Mvh Victor..

Tilføj kommentar