Nybegynder Inden for mundharmonika

Du er her

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Nybegynder Inden for mundharmonika". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
4 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
Jonathanhansen
Jonathanhansens billede
Nybegynder Inden for mundharmonika

Hejsa allesammen, jeg er sådan set lige begyndt i dag med min første instrument nogensinde, og jeg har altid synes mundharmonikaen var et sjovt og fix instrument og, hvis man bare kunne lære noget blues på den, så ville det være perfekt ;).

Men, det jo ikke altid ligetil og bare gå til et instrument, har læst lidt omkring og kan forstå på det hele jeg skal lære og få styr på single-tonerne. bare få styr på hul 1-10. 
Jeg har købt mig en Hohner, som er C-dur. ved ikke om det er det, det kaldes.
Problemet er, det er ikke til og holde styr på holderne, hvordan holder i styr på dem hvordan holder i styr på dem, hvordan puster/inhalere i ?.
Er virkelig interesseret i og lære det, håber i vil hjælpe mig :)
Mvh Jonathan.
Tak på forhånd.
Ruben
Rubens billede
Re.:Nybegynder Inden for mundharmonika

Hej Jonathan.

Enkelt toner kan styres med tungen eller ved at spidse munden. Jeg bruger mest den sidste metode.

Hvad mener du med holderne?

Der findes mundharper i alle 12 dur tonearter og nogle mærker producerer også harper i mol, harmonisk mol, heltone og noget de kalder melody maker i forskellige tonearter.

En blues mundharpe kan fungere i 2 tonearter, f.eks. kan en C-dur harpe bruges i C-dur og G-dur afhængig af om du spiller Straight harp eller Cross harp, men som startgrundlag vil man sige at til en blues i G skal du bruge en C-dur harpe og til en blues i G bruger du en F-dur harpe. Det vil være ret kompliceret at forklare kort her, så derfor synes jeg at du skal prøve at tjekke mundharpespilleren Lee Oskars hjemmeside ud (han har konstrueret nogle rigtig gode mundharper, som jeg synes er bedre end Hohners) og den hedder www.leeoskar.com.

God fornøjelse med det

Jonathanhansen
Jonathanhansens billede
Re.:Nybegynder Inden for mundharmonika

Har prøvet metoden, ved og folde tungen til en u-form. Det føler jeg er nemmest, vil prøve mig frem sådan.

Mente hullerne. ( holderne stave fejl ).
hvis i har en masse begyndertips, så skriv dem, det vil jeg bare blive glad for :)
Ruben
Rubens billede
Re.:Nybegynder Inden for mundharmonika

Det jeg mente med Lee Oskars hjemmeside, var ikke at du kun skulle se på mundharper. Der står faktisk også en masse om teknikker m.m. og der er en del videoklip med Lee Oskar selv som er en fænomenalt dygtig mundharpespiller og i øvrigt dansker.

Tilføj kommentar