Raslen ved Barre-greb

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Raslen ved Barre-greb". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
3 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
Peder G
Peder Gs billede
Raslen ved Barre-greb

Jeg har nu øvet og øvet og øvet - men lige meget hjælper det. Specielt h-strengen rasler. Er det fordi jeg har meget slanke fingre, at jeg ikke kan trykke strengene ordentlig ned, eller er det guitareren der er noget galt med? Kan det være fordi strengene ligger for højt over halsen - og i så fald, hvordan justerer man det? Det er en billig westernguitar til 1.000 kr.

Vil det hjælpe at købe en bedre/dyrere guitar af anerkendt mærke - f.eks. Martin, Yamaha m.v.?

ole-h
ole-hs billede
Re.:Raslen ved Barre-greb

Hej Peder

AV det gør ondt. Jeg har selv været turen igennem for et par år siden, og jeg tror ikke det er dine fingre der er noget galt med.
Det kan dog være justeringen af din guitar der gør det vanskeligt, det kan også være de strenge du bruger, hvis f.eks de er for tykke. (0.12)
Du kan evt. forsøge med tyndere strenge (E=0.10)
Bliv ved, du bliver glad for det.
Hilsen Ole-H

Shaman
Shamans billede
Re.:Raslen ved Barre-greb

En nem måde at se om det er guitaren den er gal med, er at gå ned i en musik forretning og prøve et par forskellige guitarer. Gør de det samme, så må du træne dine hænder og fingre lidt mere.

Ellers kan de sikkert give dig nogle tips til hvordan du kan justere din egen.

For at gøre barré greb nemmere for dig selv (mange har meget svært ved dem) så læg pegefingeren så tæt på båndet som muligt - så kræver det lidt færre kræfter at trykke det ned.
Brug eventuelt en hånd-træne dims (du ved, dem man presser sammen) for at styrke musklerne i din hånd. Pas på ikke at over-øve barré grebene, for hvis du spænder for meget og for længe, kan du få skader.