Samspil

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Samspil". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
7 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
Ukulelemanden
Ukulelemandens billede
Samspil

Musikanter/sangere søges til samspil. Genre rock,blues, populærmusik, gode gamle melodier. Spiller selv ukulele, banjo, lidt guitar, lidt mundharmonika. Bor på Møn.

Novo[blokeret]
Novo[blokeret]s billede
Re.:Noder

Det er måske denne i stedet?

 

Fridrikur Ellefsen
Fridrikur Ellefsens billede
Re.:Noder

Nej der er ikke noget underligt der.Melodien er i tonearten: G dur eller Emol.Kender ikke melodien men den starter med en Emol akkord så det er meget sandsynligt at tonearten er Emol.Det kan man som regel se på den sidste akkord i melodien (vises jo ikke her).Bemærk fast fortegn ved F.Tonen F bliver til Fis  (F#) ½ tone højere end F.Fingre: 1 - 3Tone:   B - F# (B=H dansk)Bånd:   2 - 2Streng: 5 - 1Husk fortegnet. Læs om fortegn her: https://www.guitaren.dk/artikler?kategori=teori&id=44 Læs også om toneart: https://www.guitaren.dk/artikler?kategori=teori&id=24 

:: Redigeret den: 01-10-2006 13:51:24:::: Redigeret den: 01-10-2006 13:52:08:::: Redigeret den: 01-10-2006 13:53:04::

Novo[blokeret]
Novo[blokeret]s billede
Re.:Noder

Gosh! Ja, fortegnet. Selvfølgelig! EmbarassedEr klar over at det er der. Har bare glemt det. Sikkert fodi der er rigeligt at se til. Er første gang jeg har et nodestykke hvor der hele vejen igennem er angivet hvilke fingre jeg skal bruge til hvad med både venstre og højre hånd. Så skal ud over at læse noder også tyde bogstaver og tal. Er ret forvirrende. Det med toneart overlader jeg til min lærer at banke ind i hovedet på mig. Når det kommer til at læse og forstå teori, er jeg total håbløs.---

Jeg ville i øvrigt som jeg plejer have skrevet stykket ind i NotePad først. Men det kan jeg ikke finde ud af. Når jeg i første takt har sat de to halvnoder ind, kan jeg ikke sætte mere ind ...

Novo[blokeret]
Novo[blokeret]s billede
Re.:Noder

Arrrgh ...

Når der er en tone hvor det er angivet hvilke fingre jeg skal bruge - og samme tone går igen senere uden nogen angivelser. Er det mon så meningen at jeg skal bruge samme finger igen, eller kan man der vælge frit? 

Altså: en tone kan dukke op første gang med angivelser af hvilke fingre man skal bruge. Senere kan den samme tone dukke op igen uden nogen angivelser. Og så tredje gang med. Så er jeg som sagt i tvivl om hvad jeg gør den midterste gang.:: Redigeret den: 01-10-2006 14:26:45::

Fridrikur Ellefsen
Fridrikur Ellefsens billede
Re.:Noder

[Citat: Novo]  Arrrgh ... Når der er en tone hvor det er angivet hvilke fingre jeg skal bruge - og samme tone går igen senere uden nogen angivelser. Er det mon så meningen at jeg skal bruge samme finger igen, eller kan man der vælge frit? Altså: en tone kan dukke op første gang med angivelser af hvilke fingre man skal bruge. Senere kan den samme tone dukke op igen uden nogen angivelser. Og så tredje gang med. Så er jeg som sagt i tvivl om hvad jeg gør den midterste gang.[/citat slut]Nej det er ikke sikkert at du skal bruge samme finger. Du bestemmer jo selv hvilke fingre du bruger. Når der er angivet en fingersætning er det for at antyde i hvilken position man spiller. Nogle gange er det også for at vise at i denne her takt kan det bedst betale sig at bruge denne finger, da man så lettere kan tage næste tone osv. osv. osv.Med andre ord ingen regler.Det skulle jo gerne være sådan at fingersætninger er en hjælp. Jeg er selv meget glad for dem. De er en mangelvare på nettet, men findes i mange bøger, og heldigvis.HVis der i dit tilfælde står hvilken finger man bruger på en given tone, skal man huske at den samme tone kan spilles flere steder på gribebrættet. Så fingersætninger kan ikke stå alene, du skal også bruge eller vide (noderne fortæller dig det gerne) hvilken streng du spiller på og i hvilket bånd, enten eller og gerne begge to.Er den tone du taler om i samme bånd og på samme streng som før, så ja brug samme fingersætning, ellers ikke.Med andre ord. Don't worry. Det er dig der bestemmer. Husk at eksperimentere med dine egne fingersætninger.1 finger for hvert bånd.

Novo[blokeret]
Novo[blokeret]s billede
Re.:Noder

Ok. Tak.

Tilføj kommentar