Selvlakering

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Selvlakering". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
6 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
Mr. Strat
Mr. Strats billede
Selvlakering

Hej folkens.

Jeg har en spansk guitar som jeg er rigelig glad for (ikke en særlig model/mærke, men den er god) som jeg har været så dum at låne ud til en trommeslager der gerne vil lære at spille guitar. Dettefolkefærd er vidst vandt til at ting ikke kan gå i stykker eller osse kan de bare ikke se at en guitar er lidt mere skrøbelig, i al fald er min spanske fyldt med mærker, stederhvor lakken er slået i stykker, mange lange ridser efter plekter, og i mange kanter e den også slidt ned. Slid på en guitar generer mig ikke, lidt patina er kun pænt, men når guitareren ligner noget der er blevet smidt ud og samlet op igenså er jeg træt af det.

Kan jeg selv omlakere en spansk?

Mange ærbødige hilsner til jer gutter

D_T
D_Ts billede
Re.:Selvlakering

Det kan du sagtens.... Hvis altså du sætter dig grundigt ind i hvad du skal klare af forbehandling, hvilke lakker du kan bruge samt at du er ferm til at bruge en malersprøjte.

 Hvis du ender med en guitar fuld af løbere eller støvfnug ville det alligevel have været et bedre alternativ med ridser og skrammer.

Mr. Strat
Mr. Strats billede
Re.:Selvlakering

I see your point.

Men hvis jeg bare sliber den ned uden at give den ny lak, er det så skidt? altså lakken er jo vel egentlig kun for en ren beskyttelses skyld, og nu passer jeg meget på mine guitarer.

D_T
D_Ts billede
Re.:Selvlakering

Nogle guitarer bliver svage i samlingerne hvis man fjerner lakken. Der ud over kan de blive meget svære at holde rene.

Det vil nok ændre lyden på guitaren en del, uden at jeg skal gøre mig klog på hvilken retning det ville blive

budde89
budde89s billede
Re.:Selvlakering

man skal i hvert fald være meget forsigtig med at fjerne lakken... hvis du fjerner noget udover lakken vil træet blive tyndere og dermed skabe en anden klang... det er også her det har en betydning om guitaren er lakeret eller ej, da lakken har en anden hårdhed og opbygning af træet og derfor - så vidt jeg ved - også er med til at skabe klangen...

Momse
Momses billede
Re.:Selvlakering

Jeg har en gang fået sprøjtelakeret en westernguitar hos en autolakerer, det blev verdens flotteste westernguitar, men desværre gik det så meget ud over lyden at den blev ubrugelig, så det eksperiment kostede mig altså en guitar!!!!Jeg syntes du skulle få din uforsigtige trommeslagerven til at bekoste en omlakering hos en profesionel guitarbygger, du kan jo altid fortælle ham hvor du har tænkt dig at stikke hans trommestikker op hvis han protesterer.