Svedig hollowbody blues guitar - hvilken?

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Svedig hollowbody blues guitar - hvilken?". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
6 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
jakobskaaning
jakobskaanings billede
Svedig hollowbody blues guitar - hvilken?

Hej guitarister!

 

Jeg tumler med nærmest eksistentielle overvejelser for tiden: hvilken flot, retro hollow body guitar, der både kan levere en klar, varm tone og en rå, raspende, rallende fuzz skal jeg købe mig?

Her er hvad jeg tænker:

Gretsch Electromatic G5122/129: http://www.aage.dk/default.asp?page=/shoppingsystem/vare.asp?varenr=48044 

der lyder rå, rocket og har en bigsby vibrator - som er svedig at have, men som jo også gør det vanskeligere at holde styr på stemningen. guitareren med det bedste navn, men måske ikke den mest imponerende klang?

Hagström Viking - ikke nær så flot, ingen vibrator, men langt klarere tone - måske ikke helt så meget af den fede, trashy, rytmeguitar som den anden. bedre at spille på pga. et smallere gribebræt, men det er nok bare tilvænning

http://www.hagstromguitars.com/viking.html

 

Noget helt tredje? Nogen forslag?

 

Forstærkeren skal være en Fender Blues Deluxe, eller måske bare en Deluxe - varm rør, der kan give en heftig presence, masser af sustain og gain.

 

Håber der er nogen, der har et foreslag! 

 - J

Victor
Victors billede
Re.:Svedig hollowbody blues guitar - hvilken?
Limaradk
Limaradks billede
Re.:Svedig hollowbody blues guitar - hvilken?

Hej

Jeg ved ikke hvad andet du skal gå efter måske den victor nævner , ved ikke men med de to du beskriver ja så ville hvis jeg var dig tage den sidste men jeg ville kikke vidre for at finde en hvor jeg ikke satte minus ved noget syndes du frem hæver minuser ved dem begge og hadet det været mig var jeg gået efter at finde en der passe bedre til mine krav, for har du noget dumt at udsætte på dem fra start ville jeg ikke tro på at jeg ville blive tilfreds med dem med tiden. :-) når jeg vælger sætter jeg den pris jeg har råd til og så ud og besøge foretninger og se hvad de har og prøve dem og når jeg sidder over for den der ligger rigtig hos mig og har lyden jeg vil ha ja så er det den jeg skal have uanset navn og om den så er billig er jeg ligeglad med bare den opfylder mine krav og forventninger :-)

Men held og lykke på jagten :-)

Rulleguitar
Rulleguitars billede
Re.:Svedig hollowbody blues guitar - hvilken?

Jeg ville finde en gammel tysk guitar. En Høfner, en Framus eller en Klira. Så får du noget rigtigt vintage-guitar, men til en pris af næsten ingen penge. Så får du råd til at købe et par stykker, så du kan starte en samling...

Tysk eBay er fyldt med billige gamle tyske guitarer. Du går aldrig galt i byen med en Høfner 557. Du skal bare sikre dig at hvis den har været knækket i halsen (det har de næsten allesammen, nede ved overgangen mellem krop og hals) at det er blevet repareret pænt. Men det plejer de at have billeder af.

Framus har lavet nogle fede nogen med en slags Bigsy-vibratoer, f.eks deres Atlantic.

Se f.eks en her (ikke en Atlantic, men bare en tilfældig billig Framus) på ebay, 4 dage endnu, og indtil videre koster den bare 25 euro: link

Og her er der en rigtig Atlantic, 4 dage tilbage af auktionen og den er oppe i 56 euro...: link  

Venlig hilsenJens

cwizzy
cwizzys billede
Re.:Svedig hollowbody blues guitar - hvilken?
jakobskaaning
jakobskaanings billede
Re.:Svedig hollowbody blues guitar - hvilken?

 

hej gutter!

 

Tusind tak for svar! Gibson ES er jo også en vanvittig svedig guitar, der må stå højt på enhver guitarists ønskeliste! Men dyr!. Jeg kiggede lidt på höffnere på eBay, det tror jeg også jeg skal igang med ! Har du fået købt nogle flotte eksemplarer til 50 € ?

MEN jeg endte med en cherry rød gretsch electromatic, brugt, men totalt flawless til en rigtig god pris. Den lyder som en drøm, masser af luft, cremet, langtrukken, lidende tone med en overdrive. Wauw!

 - Jakob