Tag den tid det tager...

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Tag den tid det tager...". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
2 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
cbonne
cbonnes billede
Tag den tid det tager...

Jeg vil lige komme med en opfordring, til dem som bliver frusteret over at man ikke ikke kan placere fingerne og at det går alt for langsomt når man spiller. Jeg har spillet i et år nu, intensivt, stort set alle slags sange. Vel at mærke uden at gå til guitarspil og uden en lærer.Jeg startede med bogen fra Søren Bødker "spil guitar 1" fra forlaget GUF. Den gav mig en rigtig god indsigt i de forskellige grundakkorder, og man lærer at spille bl.a næsten alle Kim Larsen sange(da de bruger de grundakkorder),shubidua, bob dylan etc. Der følger ydermere en disc med så man kan øve tempo (jeg spillede fra starten sammen med cden), hvilket fra start tvinger dig til at komme op i tempo. Når du har gennemført den bog, er du stærkt stillet og er klar til skalaer og barré akkorder.Da jeg havde læst den bog igennem, havde jeg en stor forståelse for hvordan man skal læse en sang og vide hvordan og hvornår man skifter akkorder, det er også en vigtig ting. Jeg begyndte derfor at spille en del sange med lidt mere udfordring, bl.a kashmir, cat stevens, d-a-d. Dog stadig kun akkord spil, jeg begyndte at indstudere barre akkorder. Uden forståelse for de forskellige toner på guitaren. Man skal kravle før man kan gå.Jeg vil anbefale at man på dette stadie, tager 1 sang af gangen og lærer denne på fingerspidserne før man går videre. Og jeg bruger afhængigt af vanskeligheden på sangen, ca 1 uge for at kunne denne udenaf. Der er noget rigtigt dejligt ved at kunne spille en sang, så snart man hører omkvædet bralle ud i radioen.Efterhånden kunne jeg finde en chord-tab og spille den uden problemer, da jeg når jeg støtte på en ny akkord i en sang, lærte jeg den akkord 100%, og derefter spillede videre. Det gav mig en stille og rolig indføring i de forskellige akkorder.

Nu satte jeg mig for at prøve at lære finger picking, og jeg printede blackbird tabben ud. Lad mig sige med det samme, den er nemmere end det ser ud til. Det er de samme toner som går igen, lad dig ikke slå ud af u-overskueligheden. Jeg gik hurtigt videre med at spille et hav af andre sange ved fingerspil, bl.a eric c, bob d. cat s. etc.

Lige en note dertil. Når man spiller finger spil, tager man f.eks ved et D - der skal man spiller d strengen for bas, og derefter de 3 nederste. Jeg spillede istarten uden d stregen, det gav mig en hurtighed og en sikker skift af akkorder. Tommelfingeren er klodset når det skal gå stærkt ;).Nu er jeg nået til det punkt hvor jeg kan lytte til en sang, og hører hvilke toner jeg skal spille, vel at mærke uden at kende til skalaer. Det er dog det næste jeg skal til at lære.Men det er dejligt at kunne spille f.eks put your lights on (santana), og improvisere soloen, eller spille den korrekte tab, det har ingen betydning bare tonerne er de rigtigte - og det ved man fordi man for en kanon føelse i kroppen, når det hele bare klinger.Jeg vil lige fortælle lidt om guitarvalg.Jeg startede med en santana Klassisk guitar. Jeg aner ikke hvorfor man bliver anbefalet en sådan guitar, de fleste som starter med at spille gider ikke at spille klassisk musik. Jeg kan se fornuften i det, til man har lært guitareren at kende, men så heller ikke mere.Jeg skiftede efter 1måned, til en billig western guitar med stålstrenge. Det giver en utrolig forandring. For det første klinger den mere, lyden bliver sprød og herlig, og for det andet så er den noget kønnere :). Og til prisen? jeg gav 1200kr, jeg skiftede strengene og den spiller stadig supergodt. Jeg har ydermere en epiphone elguitar, som dog måske bliver udskiftet med en martin d12 western :=).Lad foresten være med at tro, at fordi du køber en ny guitar bliver du bedre til at spille. Det er kun dig selv der kan forbedre dit spil. Og jeg vil sige mht. elguitar. Hvis du ved du vil spille rock og blues(eks. metallica og bb.king), så køb en el, ellers hold til dig en western med pickup. Lyden fra en western slår alt, når det spiller. Bare hør eric c. cat s. eller bob dylan ;).Min pointe er..

Tag den tid det tager, spil et par timer hverdag og giv ikke op, det skal nok blive bedre.Jeg vil anbefale flg. side til tabs og chords.http://www.ultimate-guitar.comOg lige en side med en god western guitar jeg vil anbefale :

http://www.guitarshop.dk/product.asp?product=1322&page=2Skift dog strengene.Det var mine 50 cents..
ChristianK
ChristianKs billede
Re.:Tag den tid det tager...