Tager min guitar skade af varmen?

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Tager min guitar skade af varmen?". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
3 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
lykkeskov
lykkeskovs billede
Tager min guitar skade af varmen?

Hej alle.
jeg kører til italien her på fredag og så har jeg tænkt mig at tage min akustiske western guitar med. Men er det muligt at guitareren kan tage skade af varmen. for eksempel hvis den ligger i en varm bil eller noget.. Jeg regner med at have den med i en hardcase som jeg låner.. 
altså jeg ved at strengene nok vil gå let ud af stemning i den varme, men vil den tage anden skade?

 

Hilsen Elias Lykkeskov Jensen 

Acoustica
Acousticas billede
Re.:Tager min guitar skade af varmen?
Rulleguitar
Rulleguitars billede
Re.:Tager min guitar skade af varmen?

Hej

Kraftig varme, store temperaturudsving og for lav luftfugtighed er meget meget skidt for akustiske guitarer.

Træet har et naturligt fugtindhold, der svarer til luftfugtigheden hjemme hos dig selv. Hvis du lægger guitaren ind i en varm bil i lang tid så tørrer træet ud. Det betyder at dækket slår revner, afstivningerne indeni guitaren trækker sig sammen og laver uheldige spændinger i dækket, og halsen vil også slå sig.

Lader du den ligge i en MEGET varm bil, så vil limen også blive blød (hvis man kommer op over 60-65 grader, sådan afhængigt af hvad de har brugt til at lime den med). Det kan medføre at halsen trækker sig skævt i halslommen og afstivningerne inden i kroppen løsner sig.

Og det er ikke bare teori, det sker ude i virkeligheden igen og igen. Det er fast arbejde for os guitarreparatører, men det er synd for guitarerne.

Venlig hilsenJens J