Træningsprogram...

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Træningsprogram...". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
6 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
Stiefel
Stiefels billede
Træningsprogram...

Hej...

Jeg har nu snart spillet i et halvt år, men synes det er minimalt jeg har lært...

Jeg de fleste grundakkorder nede i de første 3 bånd - kan ingen barré akkorder...

Når jeg sidder og øver mig med guitareren er det foran computeren, hvor jeg leder efter sange som jeg godt kunne tænke mig at spille, men jeg har en tendens til lidt for hurtigt at skifte til nye sange...

Derfor kunne jeg godt tænke mig at prøve noget nyt - nemlig en lidt mere struktureret træning...

Er der nogen som måske sidder inde med et "program" som ikk er alt for svært...??

Eller er der nogen som har mod på at hjælpe med at lave et...??

På forhånd tak..

mvh..

Stiefel

kristian_gb
kristian_gbs billede
Re.:Træningsprogram...

Jeg vil klart anbefale dig at begynde til undervisning. Det giver utrolig meget. Det er svært at komme med et træningsprogram til dig da det er meget individuelt hvor der skal trænes. Jeg ville sagtens kunne komme med en liste med øvelser og sange du skulle øve men pointen forsvinder jo lidt når jeg ikke har mulighed for at høre dig. Derfor: tjek den lokale musikskole eller find en dygtig guitarist i området.

Stiefel
Stiefels billede
Re.:Re.:(citering)Træningsprogram...

Problemet er bare at jeg ikk har tid til at gå til guitarundervisning - når jeg både skal arbejde, gå i skole, lave lektier... Derfor varrierer det meget med hensyn til tidspunkter på dagen, hvor jeg finder tid til at spille...

Men det er vel muligt at lære en del på egen hånd... Eller hvad???

angryplague
angryplagues billede
Re.:Træningsprogram...

Hvad du bør træne afhænger af din egen musiksmag, dit ambitionsniveau, og dit temperament.

Prøv at tage et par sange du ikke kan spille (fx på grund af barrégreb), og øv de steder du ikke kan spille langsomt og i små bider af gangen. Det synes jeg er den fedeste måde at lære nye teknikker, fordi du spiller musik, frem for bare at sidde og lave fingerøvelser. Hvis det virker umuligt, så prøv noget andet, og vend tilbage til det senere.

Bare du træner fx barrégreb et lille stykke tid hver gang du sætter dig med guitaren får du det hurtigt på plads.

De bedste guitarister jeg kender er i øvrigt selvlærte, det er dem der simpelthen ikke kan lade være med at spille/øve...

sixstringpiano
sixstringpianos billede
Re.:Træningsprogram...

Kristian_gb har ret i, at IRL-undervisning oftest gi´r den helt nye guitarist en mere struktureret tilgang. Hvad der er formålstjenligt eller direkte nødvendigt at lære, for at komme bedst muligt videre. Ikke mindst får man umiddelbart feed-back i form af konstruktiv kritik; og det er en af forudsætningerne for udvikling. Både forståelsesmæssigt ifht. det musikteoretiske, og senere med hensyn til at "stå - rigtigt - på egne ben". Evnen til at vurdere sig selv skal hyppigst trænes, fordi selvkritik nemt kan forveksles med følelser. Hvis man opler ikke at kunne komme videre er spørgsmålet hvorfor? Har du problemer med f.eks barrégreb, er det sandsynligvis fordi du ét eller andet sted laver en teknisk eller forståelsesmæssig fejl. Helt sikkert, at din læring vil gå hurtigere det første års tid, eller indtil du kan arbejde dig mere selvstændigt frem. Eller finde bedre og bedre øvepartnere/guitarlærere. Nogle enkelte formår at udvikle sig selv uafhængigt af "lærere"; og senere nå frem til et personligt og måske professionelt udtryk. Tror bare, det er de færreste af gennemsnittet. Der er mange brugbare alternativer i undervisningsprogrammer og via nettet; men i det lange seje træk vil det vil måske blive en gevinst med en "musikalsk støttepædagog"? Det véd du bedst selv.

Vh: Six

kapow
kapows billede
Re.:Træningsprogram...

jeg kan anbefale  (hvis det er sådan noget du leder efter)

eMedia Beginner Guitar Method 3.0 og eMedia Guitar Method 2
jeg er selv igang med en første,og jeg må sige at det virker.
har prøvet andre prg. uden held de fleste prg.virker som om de kun er lavet for at tjene hurtige penge, men emedia går virklig grundigt til værks!.
den første lære man akkorder, og 2ern går så over i det vanskelige hvor man skal spille på enkle strenge.
 
eMedia Beginner Guitar Method 3.0