Tykkere strenge.

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Tykkere strenge.". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
5 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
rookieplayer
rookieplayers billede
Tykkere strenge.

Jeg har fra jeg købte min el-guitar haft 0.09 strenge på den, men jeg er begyndt at synes at de lige er tynde nok, så jeg har tænkt mig at skifte til 0.10 strenge. Kan jeg bare gøre det uden videre eller skal guitareren justeres på en eller anden måde? Tænkte på at presset på halsen kunne blive større måske.

(inaktivt medlem)
(inaktivt medlem)s billede
Re.:Tykkere strenge.

Du skifter bare, det sker der ikke noget ved.

rookieplayer
rookieplayers billede
Re.:Tykkere strenge.

Ok, tak for hjælpen.

KB
KBs billede
Re.:Tykkere strenge.

Hej !Jeg er ikke helt enige. Du kan ikke bare uden videre skifte til en anden tykkelse strenge. Guitaren kan blive båndfalsk, så slæderne på stolen skal justeres frem eller tilbage for at den enkelte streng er 'in pitch'. Hvis du har en guitar med vibratore (Fender-type) kan det også blive nødvendigt at stramme fjedrene under stolen, så strengene ikke ligger for højt over gribebrædtet. Et skift fra 009 til010 skulle ikke nødvendiggøre en opstramningen af truss-rod'en (halsens stålindlæg). Det bedste ville være, hvis du havde mulighed for at snakke med én, der havde prøvet det her skift, før du selv kaster dig ud i det.mvh

rookieplayer
rookieplayers billede
Re.:Tykkere strenge.

Ok så tror jeg ikke lige jeg kaster mig ud i det, tror jeg tager ind aage hvor den er købt. Det kan være de vil hjælpe.

Men godt du sagde det inden jeg gik i gang.