Udskiftning af strenge?

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Udskiftning af strenge?". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
5 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
CORT
CORTs billede
Udskiftning af strenge?

Hey..

Jeg er begyndt at lege lidt med noget forskellig tuning, og da jeg skulle stemme guitareren i DADADD, valgte min G-streng af give op. Derfor tænkte jeg om guitareren tager skade af at man sætter en D streng på i stedet? Har nemlig sådan en liggende, og jeg tænker at den kan 'trække' lidt mere end en G-streng?

Vil bare gerne være sikker på at guitareren ikke tager skade.

På forhånd tak.

RS-2
RS-2s billede
Re.:Udskiftning af strenge?

Guitaren tager ikke skade af det er jeg ret sikker på..

men mit råd:

Du må have fat i en G-Streng, det andet dur ikk, og har aldrig prøvet det, men kunne forestille mig det kom til at lyde forkert/underligt

Fretplay
Fretplays billede
Re.:Udskiftning af strenge?
RS-2 skrev: Guitaren tager ikke skade af det er jeg ret sikker på..men mit råd:Du må have fat i en G-Streng, det andet dur ikk, og har aldrig prøvet det, men kunne forestille mig det kom til at lyde forkert/underligt

helt enig

men det var da en underlig tuning, hvad er det du spiller med den???

lasp
lasps billede
Re.:Udskiftning af strenge?

Nu skal du jo også huske, at hvis du sætter en tykkere streng på, så er tonen dybere, og derfor skal den strammes endnu mere - der er en grund til, at de høje toner tages på tynde strenge, så en H streng ville være et bedre valg, hvis en G streng ikke kan holde. Desuden kan det være at D strengen er lovlig tyk i forhold til rillen øverst på gribebrættet (kan ikke på stående fod huske hvad den dims hedder, men den er som regel i hvid plastik med seks riller til at holde strengene).

Med venlig hilsenLasse

CORT
CORTs billede
Re.:Udskiftning af strenge?

Tak for hjælpen..

Til fretplay: Kom bare lige i tanke om et gammel Goo Goo Dolls nummer der hedder black balloon. Ikke fordi musikken tiltaler mig særligt meget (utroligt poppet), men superfed tuning, som tilnærmelsesvis lyder som på en 12-strenget.

Til Lasp: Ja. det har du selvfølgelig ret i. Men det var også mest fordi det var den eneste single-streng jeg havde løst :) og ville ikke ofre et helt nyt sæt med risikoen for at det gik galt igen:P

Lige lidt bonusinfo, så prøvede jeg rent faktisk med D-strengen, og nåede alligevel helt op på et G# inden den sprang:)Men jeg takker for hjælpen og godt nytår!