vedr rytme

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "vedr rytme". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
2 indlæg / 0 new
Seneste indlæg
rasmussen
rasmussens billede
vedr rytme

jeg har spillet guitar i ca 2 år og sidder og kæmper med at kunne holde takten feks. når jeg skal slå 16 slag inden for 4/4 kommer helt ud af kurs er der nogle der har nogle rigtige gode øvelser til at kunne lærer dette rimelig hurtig har næsten prøvet alt eksempel ved at holde rytmen 4/4 på foden og så slå 16 salg på låret men når jeg så får guitareren i hånden går det galt hå forhånd tak

Spooky_tom
Spooky_toms billede
Re.:vedr rytme

Start med at anskaffe dig en metronome. Sæt den på f.eks 100 og klap med på alle slagene. Nu klapper du 4 dele. Når du rammer hver af pulsslagene så begynder du at klappe 8-dele istedet.(Dvs. 2 slag på hver). Når det er nemt, så skifter du mellem de to. Èn takt med 4-dele og Èn takt med 8-dele. Næste trin er så at sætte metronomen ned på 50 bpm. Nu gør du nøjagtig det samme, med den forskel at du nu skal klappe henholdsvis 8-dele og 16-dele til metronomen. Dit overordnede tempo er ikke hurtigere end før, men fordi at metronomen nu kun markerer 1 og 3 slaget i takten vil det føles sværere. Pointen er at du hele tiden har din fod til at markere slagene med metronomen. Så når den kun kører 50 bpm. Dvs markerer 1 og 3 slaget, så kører din fod stadigvæk 1,2,3 og 4.
Giver dette nogen mening? Det er meget nemmere når jeg viser dette til mine elever, fremfor at forklare det på skrift.
:: Redigeret den: 29-09-2005 11:34:20::