Venstrehåndsguitarister

Advarselsmeddelelse

Anonym - Da du ikke er logget på guitaren.dk kan du desværre ikke kommentere: "Venstrehåndsguitarister". Men frygt ikke du kan logge på: her eller oprette en bruger. Du kan sågar bruge din Facebook konto til at logge på med!
1 indlæg / 0 new
Dief
Diefs billede
Venstrehåndsguitarister

Hej Guitarister. Jeg prøver at lære en at komme igang med at spille lidt guitar. Hun viste sig så at være venstrehåndet, så jeg skaffede hende en venstrehåndsguitar. Vi sad så og øvede over for hinanden, og på et tidspunkt fik hun så lyst til at prøve min højrehåndsguitar istedet. Vi blev begge ret overrasket over, hvor meget mere styr hun havde på en højrehåndsguitar, hun kunne bedre nuppe akkorderne og de lød meget renere. Hun siger dog hun synes det føles underligt at spille på en højrehåndsguitar, og har egenligt mest lyst til at vende guitareren om, for at spille.

Mit spørgsmål er jo så: Skal en venstrehåndet absolut spille på en venstrehåndsguitar???

Mit råd til hende var, at hun skal spille på den guitar, der for hende, er mest komfortabel, da jeg selv synes jeg gjorde det samme den gang jeg startede (der var så godt nok ingen tvivl der for mig). Det eneste jeg kan sige er, at det lyder væsenligt bedre når hun spiller på en højrehåndsguitar. Det skal siges at jeg har lært hende, hvilken finger der er nr.1, 2, 3 og 4 til akkordbrug, og hvilke fingre man antaster de 6 strenge med. Så rent teknisk skulle den være i hus.

Jeg har nu ladet hende låne en venstrehånds og en højrehåndsguitar, så hun selv kan vurdere, hvilken side hun ønsker at spille til. Vil bare mene at man skal have det afklaret ret hurtigt i starten, så man kan komme videre med læreforløbet. Nogle af jer der har haft undervisning, der hved om en venstrehåndet, SKAL spille på en venstrehåndsguitar??

På forhånd tak for input.

Dief