Fingerspil

Fingerspil

Fingerspil kan ikke siges at være en ny teknik. Det har eksisteret lige så lang tid som selve guitaren. Ordet optræder hyppigt, og bruges desværre også misvisende. I bund og grund hentyder fingerspil blot til, at højre hånd bruges til at knibse strengene med. Der er dog store tekniske forskelle imellem fingerspil indefor klassisk og rytmisk musik. Ved at du gennemgår vores lektioner om fingerspil bliver du klogere på hvordan du bærer dig ad med at spille fingerspil på guitaren. Vi har øvelser der passer til klassisk guitar fingerspil og øvelser der passer til rytmisk fingerspil. Rytmisk fingerspil dækker over fingerspil indenfor folk, country, bluegrass osv. Det er tæt beslægtet med fingerstyle og fingerpicking. Fælles for alle er at de kan kaldes fingerspil.

Nyeste fingerspils lektioner

  • Elefantens vuggevise fingerspil

    Her får du et smukt fingerspil til den skønne børnesang Elefantens vuggevise. Så kan du spille guitar til mens du synger sangen for dit barn når det skal sove.
  • Langebro fingerspil

    I denne lektion ser vi hvordan man spiller det fingerspil Kim Larsen bruger til Langebro som er baseret på hans Det var en torsdag aften album.

Arpeggio akkorder

Husk også at se fingerpicking