Fingerpicking

fingerpickingHer på guitaren DK elsker vi fingerpicking og vi har en masse om emnet!
Fingerpicking betyder af fingrene plukker strengene i højre hånd.  Kan frit oversættes med fingerspil på dansk. Men da fignerpicking er blevet et synonym for moderne amerikansk og euoropæisk spillestil indenfor genrerne: country, blues, og bluegrass, folk osv. så bruges det mere bredt end hvad ordet fingerspil dækker over.  Fingerpicking og fingerstyle blandes tit sammen. Det er svært at nævne den ene uden også at nævne den anden. Fingerstyle reffererer til det samme begreb: altså at man spiller med fingrene, i modstætning til at spille med plekter. Typisk med tommel og to eller flere fingre. I fingerpicking og fingerstyle spiller man typisk med et tommelplekter på højre hånds tommelfinger.  Fingerpicking og fingerstyle har også flere varianter som hybridpicking, tapping, travis-picking, thumb-picking og mange flere.
Her på guitaren.dk har vi både øvelser, artikler og lektioner i kunsten at spille fingerpicking

Nyeste fingerpicking lektioner

 • 1 Kommentar
  Kom igen fingerstyle arrangement teaser

  Kom igen fingerstyle arrangement

  Her præsenterer vi et fingerstyles arrangement af Kim Larsens smukke popsang Kom igen. Du får en gennemgang af melodien og fingerspillet og lærer at spille hele sangen som fingerstyle.

FIngerpicking lektioner og øvelser

Fingerpicking

 • Hvad er fingerpicking eller fingerstyle?

  Begrebet fingerpicking betyder af fingrene plukker strengene i højre hånd og er altså en spillestil og ikke en musikgenre.
 • Tommelplekter justering

  Skal man ud og købe et tommelplekter kan det være svært at finde et der passer nøjagtigt til størrelsen af din tommelfinger.
 • Brug af tommelfingerplekter

  For at få en mere rytmisk følelse og stabilitet i tommelfingerenkan man bruge et tommelfinger plekter som ændrer klangen af bastonernegevaldigt.
 • Brug af palm mute

  En meget brugt og vigtig (ikke mindst historisk) teknik til at ændre lyden af ens fingerspil er palm mute teknikken.
 • Palm mute

  En meget brugt teknik til at ændre lyden af ens fingerspil er palm mute teknikken
 • Placering af lillefinger på dækket

  En meget brugt teknik hos fingerspils guitarister er at placere lillefinger under strengene på guitarkroppen ved siden af eller på selve plekterpladen
 • Tommelplekter

  For at få en mere rytmisk følelse og stabilitet i tommelfingeren kan man bruge et tommelfinger plekter som ændrer klangen af bastonerne gevaldigt.

Vekselbas - alternating bas

Husk også at se fingerspil