Klassisk guitar fingerspil

Klassisk guitar fingerspil er fingerspil der er velegnet til at blive spillet på en klassisk guitar med nylonstrenge. Man kan også betragte klassisk guitar fingerspil som en stilart indenfor fingerspil. Det er også set udfra en historisk vinkel. Klassisk guitar fingerspil har sin oprindelse i klassiske guitarværker af Fernando Sor, Fransisco Tárrega og mange flere. Her brugte man den klassiske guitar til at spille de smukke værker på. Men når vi taler rytmsik fingerspil så tænker vi akkompagnement til pop, country og folksange. Klassisk fingerspil kan både være akkompagnement og melodispil eller en hybrid af begge. 

Højre hånds fingre

For at kunne spille klassisk fingerspil på guitar er det meget vigtigt at man kender betegnelserne for højre hånds fingre, da disse viser en hvilke fingre der skal bruges. I klassisk fingerspil er det meget vigtigt at man bruger de fingre som komponisten eller guitaristen har skrevet. Disse fingrebetegnelser skrives typisk ovenover noderne eller også over tabulatur.

BetegnelseFinger
PTommel
IPegefinger
MRingfinger
ALangfinger

Vores lektioner og øvelser i at spille klassisk fingerspil

Klassisk fingerspil

 • Sådan bruger du højre hånd

  I klassisk  guitar  har man fra gammel tid brugt latinske navne for fingrene på højre hånd, derfor bliver de forkortet med: p.i.m.a.​
 • Støttet og løst anslag

  I denne lektion kigger vi på hvordan man kan kombinere støttet og løst anslag i sit klassiske fingerspil.
 • Øvelse i at spille mere præcist

  I denne lektion skal vi lære fingrene at kende. Det gør vi ved at spille en guitarøvelse hvor vi skifter imellem fingrene. Med det formål at gøre vores fingerspil mere præcist.
 • Hurtigt P.I.M.A. fingerspil

  I denne lektion skal vi lære at spille et hurtigt fingerspil ved at bruge pima fingre på strengene.
 • P.A.M.I. øvelse

  I denne lektion skal vi i højre hånd bruge pami fingrene til at spille fingerspil hvor bastonen flytter sig sammen med den akkord vi skifter til.
 • P.I.M.A. øvelse

  I denne lektion skal vi spille en øvelse der har til hensigt at lære dig at skifte imellem p, i, m, og a fingrene.

Lektioner med klassisk guitar fingerspils akkompagnement