Brug af amplitube2 i Pro Tools

Brug af amplitube2 i Pro Tools

Du er her

Amplitube 2 i Pro Tools
Ampltube 2 er et såkaldt plug-in som hentes ind i Pro Tools som et RTAS plug-in. Et såkalt virtuelt instrument om man vil. Jeg ville nok mere vælge at anskue den som en virtuel forstærker. Tænk på amplitube 2 som en forstærker du har til rådighed på computeren eller rettere et hav af forstærkere og kabinetter du kan vælge imellem og tweake til det nærmest ekstreme.
Men hvad gør vi hvis vi vil optage den gode lyd vi har fået i Amplitube 2?
Dertil skal vi få Pro Tools at samarbejde med amplitube2, og bare rolig dette er ganske enkelt, men kræver at du forinden ved hvordan du optager lyd i pro tools( her kan du passende se vores tidligere tutorials om oprettelse af audio tracks og hvordan du får lyden fra guitaren ind i den rigtige kanal på lydkortet).

Valg af plug-in
Allerførst sørger vi for at vores audio track (lydspor) er klar til optagelse.
Så går vi ind i 'mix mode'  Kommet derind vælger vi plug-in knappen oven over vores audio track (guitar2) og vælger 'amplitube2' i plug-in listen. Den befinder sig i submenuen 'harmonic'. Vi vælger mono udgaven.

ProTools og AmpliTube

Når amplitube 2 applikationen er færdig loadet (kan tage lidt tid) ser vi en oversigt over de muligheder vi har med dette plug-in.
Pure amps er en af mulighederne for at vælge de fabriks-udviklede forstærker emulering,
som findes i applikationen (når man er blevet ekspert kan man lave sine egne fx. ved at tweake de eksisterende).
Vi ønsker en 'clean' lyd så vi vælger 'american tube vintage' i oversigten og 'clean combo' i submenuen. Når forstærkeren er valgt kan vi ved at spille på vores guitar høre at der kommer lyd ind og se dette i indikatoren:
'input level' (se billede), og udover det se bevægelser på vores vores vu meter.

ProTools og Amplitube

Og det var det. Så enkelt er det at bruge amplitube 2 i Pro Tools.

Anonyms billede