Gennemgang af Primus

Gennemgang af Primus

Du er her

PriMus til Windows er det intuitive nodeskrivningsprogram til alle jer, der kun er interesseret i noder - perfekte noder. Og så er det - som det eneste - på dansk! PriMus er et næste-generations nodeskrivningsprogram: simpelt, nyskabende, slankt - men heftigt, utroligt alsidigt, lynende hurtigt, arbejder sammen med de fleste, ganske simpelt genialt!

Især gymnasierne vil være begejstrede - dels over funktionsomfanget af PriMus, men især over prisstrukturen, som gør det muligt at lade alle studerende installere PriMus hjemme - semester efter semester for en lav éngangsudgift.

Det vil sikkert gå dig som de fleste. Efter nogle få klik rundt i PriMus overvældes man af total forbløffelse - Tænk, at det kan gøres så simpelt!

Efter få sekunder har man forstået betjeningen af programmet og kan kaste sig ud i »nodeskrivning deLuxe« - og det gælder for alle: begynder eller prof, barn eller voksen, nørd eller pragmatiker.
Det bør ikke være nødvendigt at bruge mere end en halv time på at lære programmets hovedfunktioner at kende. Og dermed klarer du 90% af alle nodeskrivningsopgaver. På en eftermiddag behersker du PriMus.

Hvor andre programmer kører en overbudspolitik på menuer, toolbars, værktøjspaletter og dialogbokse, der frister PriMus med ro og oversigt. Du kan arbejde naturligt - nemlig med blikket på nodepapiret og med musen som din blyant.
Den intelligente mus tilføjer, sletter, forskubber og ændrer alle musiske symboler.
Selv om musen har en mængde funktioner, arbejder man flydende og intuitivt med den. Og med
tastekombinationer understøttes musen yderligere med tilgang til detaljer og varianter af programmets funktioner.

Talrige automatikfunktioner overtager fuldstændig standardopgaver som transponering, tilordning af sangtekster, akkordberegning, optegning af bindebuer osv. Lange symboler bliver således delt intelligent ved linieskift. Formateringen af stykket udføres automatisk i baggrunden, men kan med få museklik tilpasses til egne standard setups.
Klik her og se en imponerende video, som bl.a. viser layout- og redigerings funktionerne i PriMus.

Hvad er vel noder uden klang? PriMus puster liv i partituret, så det lyder som en musiker ville forvente det. Triller, glissando, dynamik, gentagelser, temposkift, swing-feeling - alt det spiller PriMus med masser af liv. Live-mixeren giver dig fuld kontrol over playback. Piano'et på skærmen viser anslaget, og en cursor viser, hvor du er i stykket. Har du kun Windows egne, middelmådige midi-instrumenter til rådighed, så kik på vores Prodipe VE software lydmodul.
Indbygget sequencer til afspilning og optagelse fra fx. MIDI-keyboard i real-time eller step-time.

Mange specialfunktioner understøtter den pædagogiske side af PriMus.
Det fleksible koncept giver dig alle muligheder for frit at sætte nodeark op.
Tomme takter og linjer, mutede noder, skjulte noder, alle former for grafik og symboler, farvede noder og tekst i spalter.
PriMus er et helt lille DTP-program.

PriMus er let at bruge, men håndterer de mest avancerede nodefunktioner. Klik på billedet til højre for at se et større billede, eller klik her og se det som en PDF-fil.

PriMus er optimalt for lærere, elever, korledere, dirigenter, festmusikere, komponister, arrangører, kopister, forlag, musikforskere, hobbymusikere og alle, der blot elsker musik.
 
Flere nodeark i ét og samme dokument - det er nyt og revolutionerende!
Blandede nodeark kan nu håndteres i ét og samme dokument. Slut med Word, tegne- og layoutprogrammer, clipboard, ingen frem og tilbage, klip eller klister. Læs mere....

Har du nogen sinde set et elektronisk nodeark på fire sider som dette?
Det er normalt et stort og besværligt arbejde. Hver sang skal laves og gemmes som en selvstændig fil. Vers, billeder, overskrifter og anden tekst skal laves og arrangeres i et tekst- eller grafikprogram. Så skal hver sang eksporteres i et grafikformat og hentes ind i et tekstbehandlingsprogram. Det skal placeres rigtigt, størrelsesforhold ændres osv.
Og opdager du en fejl til sidst? Bare ærgerligt - så må du ind i nodeskrivningen igen, eksportere som billedfil, importere i Word osv.

Men sådan behøver det ikke være!

PriMus er det første nodeskrivningsprogram, som kan håndtere mere end et enkelt musikstykke per dokument.
I stedet for at fumle rundt med flere nodefiler, kan du vælge at have alt i én enkelt nodefil.

I stedet for at starte og springe mellem forskellige programmer til de forskellige opgaver, behøver du kun ét program. Og frem for at sidde og fedte rundt med en masse stumper, kan du nu opleve ægte what-you-see is-what-you-get.
PriMus kan layoute komplette sangbøger med sine sofistikerede tekstfunktioner og integreret layout af grafik og billeder. Noder og tekst kan let rettes på ethvert trin af processen, alle elementer kan placeres og tunes til dit behov ved brug af musen.

PriMus print-funktioner afslutter processen med skalering og arrangering af siderne, så du blot kan tage dem fra printeren og folde dem for at få et lille sanghæfte.

  • Vilkårligt antal sange pr. dokument. 
  • Rækkefølge, layout, toneart osv. rettes let 
  • Nem integration af musik, tekst og grafik 
  • Se enkelte sider eller hele dokumentet 
  • Tidsbesparende, praktiske print-funktioner
Anonyms billede