Lad computeren stemme guitarens strenge

Du er her

Lad computeren stemme guitarens strenge

Hvorfor ikke bruge din computer til at stemme guitaren? Guitartunere er jo digitale i forvejen så hvorfor ikke bruge en tuner på computeren via software? Det bedste resultat fås hvis dit lydkort fanger lyden fra din guitars indbyggede mikrofon. Se vores guitar_og_computer for detaljer om hvordan du tilslutter guitaren til computeren.

Gratis tunere
På nettet findes der mange gratis tunere af forskellig kvalitet. Som eksempel kan nævnes denne: http://www.software112.com/products/free-guitar-tuner+download.html , som vi dog ikke har testet. Du kan selv prøve at finde nogle gratis løsninger ved at søge på søgemaskinerne. Nøgleord: free software guitar tuner.

Professionelle software tunere
StroboSoft!Peterson, den ældste tuner-fabrik i verden har lavet en avanceret software tuner som har to brugerflader, en standard kromatisk tuner samt en ekslusiv instrument tuner som indeholder omkring 30 stemninger for strengeinstrumenter med eller uden bånd, og kan frit indstilles. Her også Buzz Feiten Tuning Systemet, men den koster omkring 400 danske kroner.

Software tunere der følger med andre programmer
Software tunere følger også med som tilbehør til mange for ikke at sige samtlige forstærker og guitar emuleringers plugin på markedet så som Ampltibue, Th-1 og Guitar Rig. Band In A Box har en god software tuner kaldet Virtuel Guitar Tuner som b.la. viser pitch meter, og har et automatisk hum filter, så tuneren er i stand til at ignorere evt. støj fra guitarens mikrofon.