Oprettelse af click track (metronom) i ProTools

Oprettelse af click track (metronom) i ProTools

Du er her

Pro Tools har en indbygget metronom, som er lidt skjult og svær at finde hvis man ikke lige ved hvor den er. Den kaldes 'click' og i denne tutorial viser jeg dig hvordan du kan oprette og bruge en metronom i programmet. Metronomen tæller de slag som er angivet i programmet. Som default er PT sat til 120 fjerdedels slag i minuttet, men dette kan du ændre, læs mere om det i tutorialen omkring 'tempo'.

ProTools click track
ProTools clicktrack

Nyt audio track
Vi bruger funktionen + og vælger mono og , og navngiver den: 'click trck', du kan også evt. kalde den 'metronom', det er dog standard i daw miljøet er at referere til metronom som 'clicks' eller 'click tracks'.

Plug-in
Derefter går vi ind i mixer mode (ctrl-w) og klikker på en af knapperne med de dobbelte pile (se billede) for at vælge plug-in. Vi vælger instrumentet 'click'. (xpand er et virtuelt instrument, mere om det senere).

Cowbell click i ProTools
Cowbell click i ProTools

Cowbell
Da standard click lyden er hæslig, vælger vi den lidt bedre cowbell. Du kan også vælge marimba, som lyder helt godt.
Når du har valgt dem anbefaler jeg at du også skruer lidt ned for lyden på 'click trck', da den er lidt høj.
Det kan du både gøre i mixer mode og edit mode.

Nu har du lært at lave og bruge et metronom spor (click track).
Så mangler vi bare at bruge dette i praksis... Metronomen tæller jo slagene der er angivet i tempo angivelsen, som standard vælger Pro Tools 120bpm, som er 120 fjerdedels slag i minuttet. Prøv at klikke på play for at høre metronomen klikke.

Anonyms billede