Guitarens historie

Torres guitar

Hvornår så guitaren som vi kender den i dag dagens lys? Og hvad med den form som guitaren har i dag? Vi tager jo guitarens nuværende form for givet. Men har guitaren altid set sådan ud? For at svare på det må vi kigge på noget musikhistorie.
Hvornår blev guitaren brugt første gang?
Musikeksperter kan ikke blive enige om hvor guitaren første gang blev brugt. Men de fleste er enige om at guitaren er et ældgammelt instrument. Nogle eksperter siger at et instrument der lignede guitaren meget blev brugt i Ægypten for mere end 1.000 år siden. Andre eksperter mener at forgængeren til den moderne guitar kom til Spanien fra Persien engang i det 12te århundrede. Guitaren blev ved med at ændre form og anvendelse i Spanien. I år 700 fik guitaren den form der ligner den guitar vi kender i dag. Mange kendte musikere og komponister anvendte guitaren. Den kendte violinist Nicolo Paganini spillede og skrev musik for guitaren i de tidlige 18 århundrede. I 1860erne fik den spanske guitar den form vi kender i dag. Denne guitar blev udviklet af Antonio Torres.

Læs mere

Guitarens historie

  • Country og bluegrass guitarens historie

    ​Country musikken er nært beslægtet med blues. En dur skala istedet for en molskala til forskel, kan man fristes til at sige.
  • Bluesguitarens historie

    Blues musikken er meget bred og den opstod med indspilninger med folk som Charlie Patton, Son House, Skip James, og Robert Johnson.