Guitarkøb for børn og begyndere

Hvilken guitar skal du købe til dit barn? Hvordan ved du om den guitar du har i øjnene eller dit børn har fået øje på er den rigtige for barnet at spille på?
Bare rolig det hjælper vi dig med. Vi har her samlet en række artikler om just det emne: at købe en guitar for et barn eller en begynder.
En begynder på guitar behøver jo ikke at være et barn. Der er mange der er startet med at spille på en guitar i en sen alder og med gode resultater.
Men disse artikler vi henviser til her er velegnet for alle begyndere og øvede der står for at skulle gå ud og købe deres første guitar.

Mange børn får på et tidspunkt i deres barndom lyst til at prøve at spille guitar. Enten er det fordi deres far, mor deres pædagog eller lærer i skolen har demonstreret sine færdigheder på en guitar. For børn er det vigtigt at guitaren de får eller køber er nem at spille på og udseendet har bestemt også betydning for børnenes valg af en børneguitar.

Guitar til børne begyndere
Mange ting er gældende for både voksne begyndere og børn der for første gang skal til at lære at spille guitar. Men der er lige et par ting der er anderledes. Børn er selvfølgelig ikke så store som en voksen begynder og børns arme og fingre kan ikke række lige så langt som de voksne begyndere.

En legetøjs guitar…?
En legetøjs guitar er virkelig ikke andet end navnet indikerer et stykke legetøj og sådan en kan være sjov for meget små børn at lege med. Men At købe en guitar til et barn i fx toys r rus er ikke noget vi vil anbefale til børn over 3-4 år da man kan købe en ganske udmærket børne begynder guitar for ikke ret mange penge. I dag bliver der lavet decideret børne guitarer fra fabrikkerne der er lavet i et meget billigt materiale og som er ment som den allerførste guitar så børn kan finde ud af om det at spille guitar er noget for dem.

Læs mere

Bryan Adams spillede så meget på hans førte guitar at hans fingre de blødte
Citat Bryan Adams: I got my first real six-string Bought it at the five-and-dime Played it 'til my fingers bled Was the summer of sixty-nine

Guitarkøb for børn og begyndere

  • Din første guitar

    Hvilken guitar er den mest populære hos musikbutikkerne, og hvad anbefaler de til førstegangskøberen? Det spurgte vi en række populære musikbutikker om. Her kommer resultatet af vores undersøgelse.

Hvis du leder efter en guitar til børn så er her en guide til køb af en guitar til dit barn. Hvor stor en guitar til dit barn skal være har både noget med barnets alder og højde at gøre. Hvornår kan et barn så begynde at spille guitar? ja de fleste vil sige at børn ikke bør begynde at spille guitar før de er fyldt 4 år eller at barnet har en højde på 100 cm.

En flot guitar
En flot guitar

Børneguitar for børn fra 2-5 år 
2-5 årige børn skal have en begynderguitar for børn med en lille krop og børneguitaren skal også gerne have nogle bløde strenge. En guitar for børn under 6 år (75-100 cm) skal være en 1/4 guitar i forhold til en almindelig størrelses guitar.

Læs mere