Børneguitar guide - hvilken størrelse guitar passer til dit barn

Skal dit barn ud og købe dets første guitar? Ved du så hvilken størrelse guitar der passer til dit barn?

Børneguitar guide - hvilken størrelse guitar passer til dit barn

Du er her

Hvis du leder efter en guitar til børn så er her en guide til køb af en guitar til dit barn. Hvor stor en guitar til dit barn skal være har både noget med barnets alder og højde at gøre. Hvornår kan et barn så begynde at spille guitar? ja de fleste vil sige at børn ikke bør begynde at spille guitar før de er fyldt 4 år eller at barnet har en højde på 100 cm.

En flot guitar
En flot guitar

Børneguitar for børn fra 2-5 år
2-5 årige børn skal have en begynderguitar for børn med en lille krop og børneguitaren skal også gerne have nogle bløde strenge. En guitar for børn under 6 år (75-100 cm) skal være en 1/4 guitar i forhold til en almindelig størrelses guitar.

Børneguitar for børn fra 6-9 år
Når børn er fra 6-9 år skal de have sig en noget større guitar en mindre børn. Nu skal et barn op og have en 3/4 guitar i forhold til en almindelig størrelses voksen guitar.

Guitar for børn på 9 år
For børn fra 9 år og op efter anbefales det at købe en voksen guitar til dem. En voksen guitar vil i en meget kort periode føles lidt stor men børn fra 9 år vil hurtigt vende sig til det og lyden vil klart være bedre. Lyden i en guitar har en god del at gøre med størrelsen.