Country og bluegrass guitarens historie

​Country musikken er nært beslægtet med blues. En dur skala istedet for en molskala til forskel, kan man fristes til at sige.

Du er her

Country musikkens ægte fader: Jimmie Rodgers
​Country musikken er nært beslægtet med blues. En dur skala istedet for en molskala til forskel, kan man fristes til at sige.

Country musikken var landfolkets popmusik. Turberkulose patienten Jimmie Rodgers har fået ære for at være country musikkens fader. Han nåede i sit korte liv at blive meget populær og indspille sammen med Louis Armstrong, og The Carter Family.

Ligesom Robert Johnson i bluesmusikken, har Jimmie Rodgers i countrymusikken haft en stor indflydelse på de guitarriffs og turnaorunds man hører i dag. Hans spillestil mindede meget om blues men var mindre dyster, dog med samme spænding; en slags bittersød efterklang. på den måde Hans musik minder meget om blues men hvor bluesen er dyster så er hans musik mere bittersød uden at være helt igennem sød som meget countrymusik er det i dag.

Jimmie Rodgers døde af tuberkulose i 1933 og indspirerede andre countrysangere at tage guitaren frem. Navne som Ernest Tubb, Hank Snow*, Jim Reeves og Hank Williams.

Mest interessant for os guitarister er at han også inspirerede guitarlegender som Merle Travis, Chet Atkins og Doc Watson.

Doc Watson er også et stort forbillede indenfor bluegrass genren som er en mere oldtime akustisk præget del af countrymusikken. En musikgenre som er opkaldt efter pioneren Bill Monroe hvis orkester hed Bluegrass Boys.

Se og hør Jimi Rodgers spille

*Hank Snow blev efter Jimi Rodgers død, ejer af hans CF Martin guitar.
Det er dog ikke den guitar han bruger i denne video hvor han synger det mest populære nummer i countryhistorien nogensinde når vi tæller antal af uger på hitlisten: I'm movin' on

Anonyms billede