Den klassiske guitars historie

Andrés Segovia skylder vi guitarister meget tak for at den klassiske guitar er så udbredt som den jo er i dag.

Du er her

Andrés Segovia den klassiske guitars mester

Andrés Segovia skylder vi guitarister meget tak for at den klassiske guitar er så udbredt som den jo er i dag. Han transkriberede mange store klassiske værker af Johans Sebastian Bach og Schuman, og fik guitaren til at blive et respekteret koncertinstrument, som det bliver betragtet som i dag. Han havde ingen børn selv men betragtede sine elever som sine egne børn. To af disse var Julian Bream og John Williams. Begge to fra England. De har begge haft stor succés med at gøre guitaren populær med værker som Cavatina fra The Deer Hunter, og Recuerdos De Alhambra fra Fransisco Tárrega.

Fransisco Tárrega var endnu mere betydningsfuld for den klassiske guitar end Segovia. Det var Tarrega som i det 19. århundrede fik guitaren udbredt som koncertinstrument og selv komponerede nogle uforglemmelige værker som fornævnte Recuerdos De La Alhambra, og Lagrima og Capriche De Araba.

Vi vil også nævne Chet Atkins som en inspirationskilde for mange. Han er ikke decideret klassisk musiker, men han har spillet og transkriberet mange populære værker for klassisk guitar, så som Vincent, og har endda spillet blues og country værker på denne klassiske, nylonstrengede guitar, og hjulpet Gibson med at fremstille klassiske guitarer med indbygget mikrofon uden feedback. Det er altsammen noget som har bidraget til at folk har fået øje for den klassike guitars sound, og at mange har taget skridtet videre og har rettet blikket mod klassisk musik.

Se og hør Segovia's eminente teknik og ikke mindst tone

Anonyms billede