Guitar for børn - hvilken begynderguitar skal du købe til dit barn?

Hvilken guitar type passer bedst til et barn. Er det en akustisk guitar, en spansk guitar eller en elektrisk guitar?

Guitar for børn - hvilken begynderguitar skal du købe til dit barn?

Du er her

Mange børn får på et tidspunkt i deres barndom lyst til at prøve at spille guitar. Enten er det fordi deres far, mor deres pædagog eller lærer i skolen har demonstreret sine færdigheder på en guitar. For børn er det vigtigt at guitaren de får eller køber er nem at spille på og udseendet har bestemt også betydning for børnenes valg af en børneguitar.

Guitar til børne begyndere
Mange ting er gældende for både voksne begyndere og børn der for første gang skal til at lære at spille guitar. Men der er lige et par ting der er anderledes. Børn er selvfølgelig ikke så store som en voksen begynder og børns arme og fingre kan ikke række lige så langt som de voksne begyndere.

En legetøjs guitar…?
En legetøjs guitar er virkelig ikke andet end navnet indikerer et stykke legetøj og sådan en kan være sjov for meget små børn at lege med. Men At købe en guitar til et barn i fx toys r rus er ikke noget vi vil anbefale til børn over 3-4 år da man kan købe en ganske udmærket børne begynder guitar for ikke ret mange penge. I dag bliver der lavet decideret børne guitarer fra fabrikkerne der er lavet i et meget billigt materiale og som er ment som den allerførste guitar så børn kan finde ud af om det at spille guitar er noget for dem.

Bryan Adams
Citat Bryan Adams: I got my first real six-string Bought it at the five-and-dime Played it 'til my fingers bled Was the summer of sixty-nine

Skal børn så købe en akustisk, klassisk eller elektrisk guitar?

  • Klassiske guitarer har nylon strenge og appellerer derfor meget til børn der starter ud med at lære at spille på guitar

  • Akustiske guitarer er næsten ens med en kassisk guitar bortset fra at strengene er stål strenge.

  • Elektriske guitarer har også stålstrenge men er svær at høre med mindre der sættes en forstærker til og det er ikke så let tilgængeligt for et barn der vil lære at spille guitar for første gang.

Vi har tidligere beskrevet de fordele og ulemper der er ved hver enkelt guitar type, men det var ment generelt. For børn gælder det at en spansk guitar med sine nylon strenge og mindre størrelse er særdeles velegnet til de små fingre.
En stålstrenget guitar - især en western guitar - er meget hård for de små fingre, og de vil nok ikke bryde sig så meget om at sætte fingrene på strengene når det giver nas. Og det gør det. De fleste begyndere har levet med at have store vabler på fingrene. Som Bryan Adams beskriver det i sangen Summer of 69. Hvor han netop fortæller om at hans fingre bløder fordi han har spillet så meget på guitarens strenge.

Lyden fanger barnet

Det første dit barn bliver forelsket i er lyden af guitarens strenge, og det er uanset om det er nylonstrenge eller stålstrenge. Selve guitarens klange er det som de fleste falder for. Også børn. Eller især børn. Det kan være at dit barn har set din musiklærer strumme på sin medbragte spanske guitar. Og bliv ikke overrasket om barnet ønsker sig netop sådan en.
En spansk guitar lyder også godt og er nem at spille på. Læg dog mærke til at det er den guitar der desværre er sværest at stemme, da nylonstrengene har svært ved at sætte sig i starten. De giver sig og går guitaren dermed ud af stemning.
Men der findes her på guitaren dk gode forklaringer til hvordan du kan sørge for at spænde strengene sådan op således at de holder stemningen lige.

Hvilken guitar spiller Ed Sheeran på?
Hvilken guitar Ed Sheeran spiller på har meget betydning for dit barn

Youtube guitaristens guitar inspirerer

Det er meget sjældent at børn starter at spille på en stålstrenget guitar, men disse guitarer er især velegnede til unge og lidt større børn da de tilfredstiller øjnenes appetit. De er drønlækre at se på ville din teenage datter hurtigt sige. Og så skal vi heller ikke glemme den inspiration de finder i at se deres idoler på youtube med en guitar i hånden. Og tag ikke fejl. Det er netop den guitar de ønsker sig. Her skal man afgøre med sig selv om det er tanken om at eje det samme instrument som Ed Sheeran spiller på der fanger dit barns interesse eller om det er en oprigtig interesse udsprunget af førnævnte guitarens klang. Her kan du altid forsvare at give dit barn en spansk guitar til at starte med.
Men tag ikke fejl en spansk guitar er langt mere end blot en begynder guitar. Der findes koncert guitarer indenfor denne type som koster fra 50.000 - 100.000 kroner og derover.

Anonyms billede