Om du kun kan 3 akkorder

Tag det helt roligt - ingen grund til panik. Du kan komme langt med kun 3 akkorder. Der er et hav af gode og populære sange derude der kun bruger 2 eller 3 akkorder.

Du er her

Om du kun kan 3 akkorder

Man kan føle sig lidt lost når man kun kan tre akkorder og fremtiden kan se helt uoverskuelig ud. Hvad med alle de akkorder du ikke har lært endnu? Virkeligheden er dog tit en anden end den paranoia boble man kan befinde sig i som nybegynder. For heldigvis er der hundredevis af sange der kun bruger to eller tre akkorder. Så istedet for at være frustreret over at du kun kan ganske få akkorder kan du vælge at se positivt på det og få de akkorder du kan spille til at lyde af musik. Det er også meget vigtigere at du lærer at skifte imellem akkorderne end at du bare stabler nye akkorder oven på hinanden og lærer dem udenad enkeltvis uden at have en plan med hvornår eller hvordan du skal skifte imellem dem.

Tag det helt roligt - ingen grund til panik. Du kan komme langt med kun 3 akkorder. Der er et hav af gode og populære sange derude der kun bruger 2 eller 3 akkorder. I stedet for at fokusere på kvantiteten af dine akkorden så prøv at få de akkorder du kan på nuværende tidspunkt at lyde spændende ved fx at variere dine anslag i højre hånd.

Få højre hånd til at arbejde
Se denne øvelse i spændende anslag til kun 3 akkorder. Spil med tommelfinger (p) på skiftevis: Ved D akkord: (4) og (5) streng Ved A akkord: (5) og (6) streng Ved G akkord: (6) og (5) streng Imellem hver bas skal du spille anslå (1) (2) og (3) streng med pegefinger eller samtlige fingre undtagen tommel (se video så er du med)

Her er det vist som tabulatur. Se vores vejledning i at læse guitartabs her i guitarskolen.

Vekselbas og strum i D
Vekselbas og strum i D. Country anslag med skift imellem 3 akkorder
Vekselbas og strum i D med ottendele
Vekselbas og strum igen i D. Denne gang med to slag efter bastonen. Slagene er i 1/8dels rytme.

Spil med hammer on
For at få endnu mere ud af højre hånd og de 3 akkorder (D, G, og A) kan vi bruge flere effekter i højre hånd. En meget brugt teknik er hammer-on. Med hammer on anslår man strengen i venstre hånd uden hjælp af højre hånd. Først anslår du strengen løs i højre hånd og sætter du så fingeren på i venstre hånd mens strengen klinger!

Vekselbas og strum med hammer on
Vekselbas og strum i D med hammer on som effekt på G akkorden og D akkorden
Anonyms billede