Sådan spiller du barré akkorder

Mange begyndere har svært ved at gribe barre akkorder  rigtigt. Vi har alle været der, så der er håb forude for dig hvis du sidder og ærger dig lidt over at dine barre akkorder ikke lyder ordentligt.

Du er her

Mange begyndere har svært ved at gribe barre akkorder  rigtigt. Vi har alle været der, så der er håb forude for dig hvis du sidder og ærger dig lidt over at dine barre akkorder ikke lyder ordentligt. Vi skal bruge to akkordtyper: E og A. og vi spiller disse med alternative fingersætninger, hvilke kan du se på billedet og i videoen. Det er vigtigt at du bruger disse fingersætninger.

Barré akkord lavet med  E type greb

Barré akkord lavet med A type greb

Spænd ikke med pegefingeren
1. finger (venstre hånds pegefinger) bruges som barré fingeren, dvs. den finger som du lægger over alle strenge for at få en barre (bjælke), men tit spænder begyndere for meget i 1. finger og bruger alt for mange kræfter.

Som jeg viser i vidoen så skal du glemme barrefingeren og koncentrere dig om de andre fingre du bruger til akkorden. Du skal lægge kræfter i disse fingre og fordele vægten således at du spænder med 4. 3. og 2. finger og til sidst placerer barre fingeren.

Power akkorder
Er du lidt frustreret over at dine barre akkorder ikke lyder som de skal, så kan du trøste dig med nogle fede rock akkorder der lyder knaldgodt og som det bedste af det hele, ikke kræver meget af dine fingre eller muskler. Vi taler power akkorder. Med disse kan du nøjes med at bruge de 4. øverste strenge og du kan som det vises i videoen nøjes med at bruge barrefingeren på 6. streng og øve dig med tiden til at placere den på de 3 nedereste strenge.

Anonyms billede