Sådan spiller du fingerspil med støttet anslag

Når man skal variere lyden på sit guitarspil så vidt som muligt så er brugen af støttet anslag en fornuftig teknik at kunne.

Du er her

Støttet anslag på guitar

Apoyando er en metode til plukning af strengene, der anvendes i både klassisk guitar og flamenco guitar kendt på engelsk som "rest stroke" (selvom den direkte oversættelse af 'apoyando' ville være "støtte"). Resten afsløres af navnet, fordi efter at have plukket strengen hviler fingeren på den tilstødende streng, efter at den følger igennem, hvilket giver en lidt rundere, ofte sprødere lyd (i modsætning til tirando(løst anslag)). Apoyando teknikken er ikke intuitiv, så den bruges sjældent af begyndere. De fleste guitarister ville bruge tirando eller 'løst anslag' og har svært ved at styre apoyando.

Apoyando er en meget værdifuld teknik til at få dit guitarspil til at klinge af mere og for at sætte variation i lyden af din gutitarklang, som på dansk kan oversættes med støttet anslag.  Vi har beskrevet hvordan du bruger denne teknik i detaljer i videoen, men grundlæggende går det ud på at du:

  • Anslår fx. 2. streng
  • Og lader efterfølgende fingeren hvile på 3. streng

Støttet anslag lyder anderledes end løst anslag, og giver mere fylde i dit spil. I denne video viser Fríðrikur Ellefsen hvordan du spiller det.

Uddrag fra den populære Romance
Skal man mon spille Romancen med støttet anslag?

Vidste du at
Apoyando anslag kan hjælpe dig til at få en meget blødere og smukkere klang ud af den spanske romance. Selv om du spiller trioler med ima fingrene, så kan det anbefales at bruge støttet anslag med a fingeren på den første streng eller om du bruger en anden fingersætning at bruge i fingeren på 1. streng.

Apoyando anslaget opnåes bedst med brug af i og m fingeren og i lidt vanskeligere grad af a fingeren pga. håndens vinkel og fingerens placering.

Anonyms billede