Spil slide guitar - del 2

Du er her

Her kommer del 2 i vores serie om Slide guitar. Skrevet for guitaren dk af Finn Bjerke

Læn dig tilbage. Tænd for din medieafspiller og dette videoklip som er det første i serien af mange fremover, i: spil slide guitar for begyndere. En undervisnings serie præsenteret af Finn Bjerke, som samarbejder med guitaren.dk og har indvilget i at undervise dig kære surfer via sit eget prof. webkamera. Og det er helt gratis! Her er et par råd hvis du vil slide på guitar:

  • Først køb dig en guitar uden nylonstrenge
  • Western Guitar er fint 12 strenget er også OK,
  • En elektrisk guitar kan også gøre det.
  • Nu skal du købe dig en slide af glas,
  • Messing, Keramik eller noget andet

Du kan også lave en selv.
Tag en flaske og en vinkelsliber med diamantplade. Skær men VÆR FORSIGTIG brug handsker og briller. Skær kun lidt på skrå og langsomt så flasken ikke bliver for varm og knækker af.

En National guitar er god at spille slide på
En National guitar er god at spille slide på

Den bedste slide til akustisk slide er en resonator guitar, de ses på fotoet øverst på siden. Nogle kalder det Dobro. Der laves en del billige som ikke er penge værd. Kvalitet koster. Jeg anbefaler hellere en passende almindelig western guitar end resonatorguitarer fra firmaer som Amistar, Regal, Benton og Fender. National Resophonic , Beltona, Holoubek og Donmo laver meget fine instrumenter , se mere her på dette site: http://www.resoguit.com/luthier2.htm